Haber

Mehmet Şimşek, Erdoğan’ı ve Ekonomiyi Eleştiren Haberlere Suskunluğunu Bozarak Yanıt Verdi!

Eski maliye bakanlarından Mehmet Şimşek, geçtiğimiz aylarda birçok kez ‘göreve dönüyor’ tezlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kameralar karşısına çıktı. Bu görüntüler kulisleri hareketlendirirken Şimşek cephesi, Şimşek’in bu görüşmeyle ilgili görüşleri olduğu iddiasıyla yeniden harekete geçti.

Mehmet Şimşek, 2021 yılının ortalarından bu yana finansal piyasalardaki hareketliliğin ve ekonomideki sıkıntıların bitmediği bir ortamda söylentileri canlı tutan bir isim ve Aralık 2021’de göreve gelen Nureddin Nebati de bu kapsamda değerlendiriliyor. .

Eski maliye bakanlarından Mehmet Şimşek de piyasaların sevdiği ve güvendiği bir isim olduğu için zaman zaman tezler gündeme geliyor. Genel olarak sessizliğini koruyan Şimşek, 2018 sonrası siyaset ve bürokrasi içerisinde yer almayarak kameralardan uzak bir yaşam tercih etti.

Bu görüntülerin ardından taraflar yine sessiz kalırken, yeni iddialar ortaya atıldı.

Şimşek’in geçen ayki toplantının ardından göreve başlayacağı tezlerle ilgili olarak bazı üst düzey bürokratlarla çalışmak istemediği de konuşulmuştu. Veli Toprak, Sözcü’de Şimşek’in görüşmeyle ilgili yakın çevresine söylediğini iddia ettiği bazı ifadeleri kaleme aldı.

Ekonomi politikalarını eleştirdiği söylenen Şimşek’in Erdoğan’ın yanında yer almak istemediğini söylediği de iddia edildi. O açıklamalardan bazıları şöyleydi:

Ben istemedim, (Erdoğan’ın) adamları ayarladı.

Para sürekli basılıyor ve hala basılacak gibi görünüyor. Böyle bir enflasyon düşer mi? BİM’e, A-101’e baskı yapıp ‘fiyatları düşürün, yükseltmeyin’ diyerek enflasyon düşmüyor. Bildiğim bir pazarın kar marjı sadece yüzde 4. Daha ne kadar ‘yükseltme’ diyebilirsin?

geri dönmeyeceğim Ama bana (Erdoğan) bir görev verilse bile onu bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden geri dönmenin bir anlamı yok.

Haberlerdeki tezler uzun sürmedi. Mehmet Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla haberi yalanladı.

twitter.com

Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda tarafıma atfedilen değerlendirmeler ve haberler kasıtlı ve hayalidir. Seçim havasına girilen bu ortamda aziz milletimize rica ediyorum, benden duymadığınız hiçbir habere lütfen prestij vermeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu