Ekonomi

Kripto piyasasında son durum: ABD Hükümetinin BTC transferi tedirgin etti

Investing.com – Kripto para piyasaları haftaya satıcılı başlarken dün düşüş eğiliminin daha da hızlandığı görüldü.

Amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Nisan ayında ortalama %8’e yakın düşüşle devam eden kripto paraların toplam değeri 2,46 trilyon dolara geriledi. Bitcoin ise haftanın ilk iki gününde %7’nin üzerinde düşerken dün 64.500 dolara kadar geriledi. Günün ilk saatlerinde 65.000 doların altını test eden Bitcoin, ardından gelen kısmi toparlanmayla 66.000 dolar bandına kadar yükseldi.

ABD Hükümetinin el koyduğu BTC’ler transfer edildi

ABD Hükümetinin Silk Road’dan el koyduğu 2,1 milyar dolar değerinde 30.175 BTC’yi Coinbase’e aktardığına dair çıkan raporlar piyasayı tedirgin etti.

Bitcoin’deki düşüşü tetiklediği düşünülen bu gelişme, kripto paranın 65.000 doların altını test ettiği esnada yayıldı. Aktarıldığı belirtilen miktarın oldukça fazla olması ve ABD Hükümetinin aktardığı tüm BTC’yi satma durumunun, kısa vadede fiyatlamaları son derece negatif etkileyebileceği düşünülüyor. ABD Hükümeti, son olarak geçen yıl Mart ayında 9.861 BTC satmıştı. Bugün raporlanan 30.175 BTC, son satılan miktarın oldukça üzerinde olduğu için piyasada endişe hızla arttı.

İşlemi doğrulayan platformdan biri de Blockchain analiz firması Arkham Intelligence oldu. Arkham, alıcı cüzdanın Coinbase‘e ait olduğunu ve bu transferin el konulan Bitcoin’i satmak ya da takas etmek için hükümet destekli potansiyel bir hamle olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz aylarda ABD Hükümeti, Silk Road platformundan ele geçirilen Bitcoin’leri kullanmak için mahkemeden onay aldı.

Spot Bitcoin ETF’ler Nisan ayına zayıf başladı

Bu gelişmeyle birlikte bir süredir Bitcoin fiyatına yön veren spot ETF pazarındaki zayıf seyir de Bitcoin önderliğinde kripto paraları olumsuz etkiliyor.

Spot Bitcoin ETF’lerden haftanın ilk gününde 85,7 milyon dolarlık net çıkış olduğu raporlanırken dün spot Bitcoin ETF işlemlerinde ARKB fonundan 88 milyon dolar ve GBTC’den 82 milyon dolarlık fon çıktı. Son itfalarla birlikte GBTC çıkan fon miktarı 15 milyar doları aştı. Ancak dün ETF piyasası günü 40 milyon dolara yakın net girişle kapattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu