Dünya

CANiK’ten Körfez’in ‘Savunma Sanayii Vizyonu’na destek!

CANiK, Suudi Arabistan’ı 2024 ihracat rotasına eklemek için düğmeye bastı. Dünya silah sektörünün kalbi sayılan ABD’de Ocak ayında büyük bir lansman gerçekleştiren CANiK, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu yıl ikincisi düzenlenen World Defense Show’da yerini aldı. 4-8 Şubat tarihleri ​​arasında. CANiK ve ona bağlı Samsun Vatan Savunma (SYS) küme şirketleri, bu yıl ilk kez katıldığı etkinlikte, Körfez ülkelerine değerli ortaklıklar ve ihracata yönelik yeni pazarlara değerli ortaklıklar kazandırmak amacıyla birçok toplantı gerçekleştirdi.

Fuarda CANiK, tüm dünyada övgüyle karşılanan, savaşta kanıtlanmış milli uçaksavar silahımız CANiK M2 QCB ve nabız oranı artırılmış versiyonları CANiK M2F ve CANiK M3’ün de aralarında bulunduğu ağır makineli tüfek ailesini fuarda tanıttı. Körfez ülkeleri ilk kez Dünya ordularının yeni gözdesi olan ve SYS küme şirketlerinden AEI Systems tarafından üretilen düşük geri tepmeli 30X113 mm orta kalibre top VENOM LR, yüksek teknoloji ürünü milli uzaktan kumandalı stabilize silahla fuar katılımcılarını büyüledi ( UKSS) taret ailesi TRAKON Serisi, yine SYS küme şirketlerinden biri olan UNIROBOTICS tarafından üretilmektedir. . Standında çok sayıda heyeti ağırlayan CANiK, etkinlik sırasında birçok ön anlaşmaya da imza attı.

‘YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİMİZLE KÖRFEZİ HAYAL ETTİK’

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK olarak her biri ileri teknolojilerle donatılmış yenilikçi çalışmalarımızı dünyanın dört kıtasında gururla sergilemeye devam ediyoruz. Suudi Arabistan ile ihracat ivmemizi 4 kıtada 70 ülkeye daha da çıkarmayı planlıyoruz. Özellikle dünya savunma sanayisi açısından oldukça stratejik bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde ülkemiz bu fuara çok üst düzeyde katılarak politikasını net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu yıl ABD’den Afrika’ya, Uzakdoğu’dan Avrupa’ya kadar 14 fuara katılarak son teknoloji ürünlerimizi sergileyeceğiz. Bildiğiniz gibi 2022 yılında İngiliz AEI Systems’i satın alarak orta kalibre silah pazarına girdik; Böylece dünyada 30x113mm orta kalibre top üreten üç firmadan biri olduk. Bugün 30×113 mm orta kalibre toplarımız VENOM ve VENOM LR’ın modern dünya orduları için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Burada tüm iş ailemizle birlikte,

Körfez ülkelerinin yoğun ilgisini ve hayranlığını kazandık. “Türkiye’nin ikinci yüzyılında da ihracatımızla ülkemizi ileri taşımaya ve dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz” dedi.

CANiK’in Suudi Arabistan’dan sonra bir sonraki durağı, Avrupa’nın en prestijli Emniyet Güçleri fuarlarından ENFORCE TAC ve Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenecek Avrupa’nın en büyük avcılık ve atıcılık fuarı IWA olacak.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu