Haber

Yılbaşı öncesi ‘sahte içki’ uyarısı

VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Tatlı, yeni yıla sayılı günler kala sahte içkilere karşı uyarıda bulundu. Yılbaşında alkol tüketiminin fazla olduğuna dikkat çeken Tatlı, “Daha ucuz olsun diye bilinmeyen yerlerden alkol alınmamalı” dedi.

Güvenlik güçleri yılbaşı öncesi sahte içki operasyonlarına hız verirken, uzmanlar da konu hakkında uyarılarda bulunuyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Tatlı, “Yıl başında insanlar eğlence amaçlı alkol tüketiyor. Daha önce Van’da ve ülkemizin çeşitli illerinde metil alkol zehirlenmesi vakalarıyla karşılaşmıştık. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor ki metil alkol zehirlenmesi önlenebilsin.” Eğlence mekanı sahiplerinin de bu konuda çok hassas olması gerekiyor.Fiyatlar daha uygun.Alkol almak için farklı yerlerden almamaları gerekiyor. Halkımız özellikle ucuzlatmak için bilmediği yerlerden alkol almamalı.”

BANROOLLARA DİKKAT

Tatlı, alkol üretmeye çalışanlara dikkat çekerek, birçok ilde can kaybı yaşandığını hatırlatarak, “Bazı vatandaşlarımız bunu kendileri üretmeye çalışıyor. Bunun sonucunda Van’da ve diğer illerde can kayıplarımız oldu. Bandrollere dikkat etmek gerekiyor, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bir uygulaması var, “Çok fazla tüketiliyor ve maalesef kötü kullanmak isteyenler piyasaya çok fazla metil alkollü içki sunabiliyor. Kişinin çok dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu