Haber

Bülent Arınç’tan ‘Ali Yeşildağ’ açıklaması: “İddialar İncelenmeli”

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Ali Yeşildağ’ın iktidar tezleri soruldu. Arınç, iddiaların üzücü olduğunu ancak mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi.

Bülent Arınç’a, Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısının ardından Ali Yeşildağ’ın tezleri soruldu.

Wall gazetesinden Can Bursalı’ya konuşan Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammed Yakut gibi isimlerin hükümete karşı ileri sürdükleri argümanlarla ilgili olarak yargı ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Arınç, “Kamuoyunu meşgul eden bu tür açıklamalar iz bırakabiliyor. Biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkan bir partiyiz. Buna gölge düşürecek bazı olayların soruşturulması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum.” Ortaya çıktı” dedi Arınç. kelimeleri kullandı:

‘Ben sadece Cumhurbaşkanımızın veya başkasının isimlerini karıştırarak yapılan bu açıklamalara üzüldüm. Ancak hata tezi ve ithamı yapılması karşısında hem yargı makamlarının hem de kolluk kuvvetlerinin gereğini yapmasının doğru olacağını düşünüyorum.

Arınç, “İddiaların doğru çıkmamasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’de özellikle son zamanlarda Youtube’a kimi dışarıdan, kimi içeriden videolar yükleyen ve seçimlere yakın çok önemli argümanlar ortaya koyan insanlar var. Ne kadar doğru olduklarını bilmiyorum. Keşke doğru olmasaydı’

Arınç, söz konusu iddiaların doğru olması durumunda gereğinin yapılması gerektiğini, yanlış veya kasıtlı yapılıyorsa bunun kamuoyuna duyurulmasının önemli olduğunu belirtti.

14 Mayıs seçimlerine kadar iddialarla ilgili soruşturma yapılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Arınç, “İlgili makamlar gerekli soruşturmayı yapıp sonuçlarını kamuoyuna açıklamalı. seçimler, devlet kurumlarının bu konularda her zaman hassasiyet göstermelerini bekliyorum.”

Eski Meclis Başkanı, “Gerekli soruşturma ve soruşturmayı yürütenlerin bu konuyu ciddiye almadıklarını veya bu konuların doğru olmadığına inandıklarını düşünüyorum” diyerek sözlerine devam ederek şu uyarılarda bulundu:

‘Kamuoyunu meşgul eden bu tür açıklamalar iz bırakabiliyor. Dolayısıyla biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Biz yıllardır çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele eden bir partiyiz. Buna gölge düşürecek bir takım olayların araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum.’

Arınç, 90’lı yıllarda SHP’li Nurettin Sözen’in başkan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan İSKİ skandalını hatırlattı.

İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel’in İSKİ ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere vermesi ve bu ihalelerdeki yolsuzluğun ortağı Feray Göknel tarafından ifşa edilmesiyle ortaya çıkan skandala değinen Arınç, şunları kaydetti:

‘İSKİ skandalından başlayarak biliyorum ki, kendilerini maddi ve manevi mağdur sanan bir grup mağdur, bir gün üzerine konuşmak ve ifşa etmek için görüntüler hazırlayabilir. Bunu birinin amaçlarına hizmet etmek için de yapabilir. Ancak sonuç olarak özel isimler anılarak ve bu kişileri hedef alarak yapılan tüm tartışmalar soruşturma ve incelemeye tabi tutulmalı ve sonuçlar açıklanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu