İş

Menteşe Belediyesi ile Sendika Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesi’nde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca tüm personele bir yıl içerisinde toplam 48 günlük ikramiye verileceği açıklandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise çalışana çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “2014 yılından bu yana sizlerle birlikte Menteşemiz için çalışıyor, üretiyoruz. 10 yılda çok değerli projelere, hizmetlere imza attık. Halkımıza hizmet sunmaktır. Hiçbir mahallemizi birbirinden ayırmadık. Her mahallemizde imkanlarımız ölçüsünde belediyemizle birlikte çalışıyoruz.” İnsanların hizmetlerden faydalanmasını sağladık. Bu bir grup çalışmasıdır. Hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün imzaladığımız protokolle enflasyona maruz kalmanıza izin vermedik. Bütçemiz elverdiği ölçüde elimizden geleni yaptık. En büyük bedelin emek olduğunu bilerek maaşlara yüzde 78 oranında zam yaptık. Sosyal yardımları yüzde 78 artırdık. Yüzde 100 artış yaptık. Buna göre belediyemizdeki en düşük günlük fiyat 918,00 TL oldu. En düşük maaş ise 30 bin lira olarak belirlendi. Çalışan tüm kardeşlerimize bir yıl içerisinde toplam 48 günlük ücret ikramiyesi verilecek olup, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da 1.500 TL ikramiye verilecektir. ” söz konusu.

Başkan Gümüş, “Belediyemizde çalışan 45 kişilik emekçi kardeşlerimize de yüzde 74 oranında zam yaptık. Sosyal yardımları da yüzde 100 artırdık. Belediyemizde çalışan ekip çalışanlarının en düşük yevmiyesi 1.151,44 TL olup, En düşük maaş 39 bin 532.” “61 TL oldu. Toplu iş sözleşmemiz belediyemize ve Menteşe’ye hayırlı olsun. Ailelerinize, sevdiklerinize sevgilerimi gönderiyorum” dedi. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu