Teknoloji

Ücretsiz Mavi Tikleri Geri Getiren Twitter Kusuru Bulundu

Dünyanın en tanınmış mikroblog platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından radikal kararlar aldı. Bunlardan en dikkate değer olanı, doğrulama rozetleri felç oldu. Kullanıcıların doğrulama rozetini alabilmeleri için Twitter Blue abonesi olmaları ve aylık ödeme yapmayı kabul etmeleri gerekiyordu. Üstelik platform, geçen ay kazandığı prestij ile antik çağaka mavi tikler kaldırıldı.

Şimdi ise konuyla ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Twitter’daki eski doğrulama rozetleri geri getiren bir açılış saptanmış. Kullanıcılar bu hatadan yararlanarak mavi tiklerini geri alabilirler. Ancak bu da geçiciDiyelim ki öyle.

Twitter biyografinizi güncellerseniz mavi tikinizi geri alabilirsiniz.

TechCrunch’tan Amanda Silberling tarafından keşfedilen güvenlik açığı aslında oldukça basit bir çalışma mantığına sahip. Geçmişte bir doğrulama rozeti almış bir hesabınız varsa ve biyografi bölümü Herhangi bir şekilde değiştirirseniz eski mavi tikinizi geri alabilirsiniz. Bu ortada; biyografide yaptığınız değişiklik hiçbir değeri yok . İsterseniz tek bir boşluk ekleyin veya sıfırdan yeniden düzenleyin. Hata her durumda çalışır.

Mavi tik geri geliyor ama sayfayı güncelleyince kayboluyor.

Ancak bu, günümüzün diğer kullanıcılarına nasıl yansıyor? Net değil . Öyle ki biyografinizi güncelledikten sonra aldığınız mavi tik, sayfayı yenilediğinizde kayboluyor. Biyografi güncellendiğinde geri geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu