Ekonomi

Gözler yılın ilk Kabine Toplantısında: EYT takvimi, sözleşmeli kadro, yargı paketi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı’nda çalışma hayatına ilişkin düzenlemelerin yapılacağı TBMM takvimi görüşülecek.

Emeklilikte yaşayanlara ilişkin düzenlemenin yer aldığı yasa tasarısının Meclis Başkanlığı’na sunulması da gündemde.

Yaş şartı yok

Erdoğan, EYT ile ilgili yaptığı açıklamada yaş şartının olmayacağını açıkladı. EYT’de prim ödeme koşulları ve sigorta yılı şartları bulunmaktadır.

Teklifin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

Yüklenicilerin ekibe transferi

Yükleniciler için ekip düzenlemesi adım adım sona yaklaşıyor. AK Parti’nin hazırladığı yasa tasarısının Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Taslağa göre 400 binden fazla sözleşmeli işçi ekibe katılacak. Takıma katılanlar 1 yıllığına aday olacaktır.

7. Yargı paketi hazır

Kabine Toplantısı’nın gündeminde bir de 7’nci yargı paketi var. Düzenleme ile birlikte “çatlak kapı” haciz süreci tarihe karışacak.

Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Kabine toplantısında yaptığı sunumun ardından paket Meclis’e sevk edilecek.

Enflasyonla mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısında da enflasyonla mücadele masaya yatırılıyor.

Enflasyondaki düşüşün devamı için de yol haritası belirlenecek. Ayrıca terörle mücadele çalışmaları, güç güvenliği alanında atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de ele alınacaktır.

marmara-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu