Haber

Sosyal medya devi çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkaracak

ABD merkezli sosyal medya devi Snap, çalışanlarının yaklaşık yüzde 10’unu işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Söz konusu açıklama, Snapchat’in de sahibi olan şirketin önceki çeyrekte 368 milyon dolar net zarar açıklamasının ardından geldi.

BBC’ye göre Kasım 2023’te 5 bin çalışanı olduğunu açıklayan Snap’in 500 kişiyi işten çıkarması bekleniyor. Şirket, bu adımın “hiyerarşiyi azaltacağını ve eşler arası işbirliğini geliştireceğini” savunurken, Snap sözcüsü BBC’ye şunları söyledi: “Ayrılan ekip üyelerimizi desteklemeye odaklandık; sıkı çalışmalarından dolayı onlara çok minnettarız ve Snap’e birçok katkı.”

2023’TE 232 BİNİN ÜZERİNDE TEKNOLOJİ ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARILDI

Insider Intelligence’ın kıdemli sosyal medya analisti Jasmine Enberg, Snap’in kararına ilişkin değerlendirmesinde, işten çıkarmaların şirketin durumuna uygun olmayacağını söyledi. Şirketin son zarar açıklamasına dikkat çeken Enberg, Snap’in rakiplerinden Meta’nın karını artırdığını, kullanıcı sayısında artış bildirdiğini ve daha fazla reklam geliri elde ettiğini hatırlattı. Enberg, “Bu Snap’in takip etmesi zor bir durum” dedi.

Snap, 2022 yılının Ağustos ayında çalışanlarının yaklaşık yüzde 20’sini işten çıkardı. Bu süreçte şirket, Snapchat dışında da ürünler geliştirdi ve ‘Gözlük’ olarak bilinen artırılmış gerçeklik gözlüklerini geliştirdi. Ancak diğer ürünleri için geniş çaplı bir pazar bulmakta zorlanan Snap, 2023 yılında kurumsal müşterilere artırılmış gerçeklik hizmetleri sunan bölümünü kapatma kararı aldı.

Teknoloji sektöründeki işten çıkarmaları takip eden ‘layoffs.fyi’ sitesinin verilerine göre 2023 yılında dünyada teknoloji sektöründe 232 binden fazla çalışan işten çıkarılacak. Snap ise açıklama yapmadı. Son işten çıkarmaların özellikle hangi ülkeleri veya kimleri hedef alacağı. İşten çıkarmalar sonrasında Snap’in yapması gereken kıdem tazminatı gibi ödemelerin 55 ila 75 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu