Haber

Özgür Özel’den iddialara yanıt: Alevilere ve Kürtlere yönelik tasfiye yok

CHP Lideri Özgür Özel, yerel seçimlerde aday gösterilmeyince partisinden istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun taraftarlarının tasfiye edildiği, partide Kürtlerin ve Alevilerin katledildiği iddialarına yanıt verdi.

İddiaların doğru olmadığını belirten Özel, “Yayınlanan aday listeleri bu iddiaları yalanlıyor.”

Özgür Özel, “Ne Alevilere ne de Kürtlere yönelik tasfiye yoktur” dedi. Siyaset böyle bir nesnelliğe tahammül edemez. “Bazı yerlere kendine yakın isimler koymalıydın” gibi eleştirilerin olduğunu söyledi.

‘PEK ÇOK ALEVİ ADAYI BELİRTTİK’

Sözcü yazar İsmail Saymaz’a konuşan Özel’in açıklamaları şöyle:

“Uzun süredir görev yaptığı göreve aday gösterilmemenin acısını çeken Tabur Komutanı -ki bunu anlıyorum- sorunu objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla değil, subjektif bir bakış açısıyla değerlendirdi. 900 adayı açıkladık. Birçok Aleviyi aday gösterdik. Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini gördü? Öyle bir şey yok. Tam tersine sorun yaratmayacak, alarma yol açmayacak listeler var. Ne Alevilere ne de Kürtlere yönelik bir tasfiye söz konusu değil. ‘Aday olmadım’ dedi ve buna göre bir değerlendirme yaptı. Birkaç gün içinde bu değerlendirmelerden pişman olacağını düşünüyorum. Acılarınıza veriyoruz. “Sonuçta değişime ihtiyaç var.”

‘KEMAL BEY’E EN ÇOK DESTEK OLAN İKİ DOSTUMUZU ADAY ETTİK’

“Bursa ve Balıkesir’de Kemal Bey’e en çok destek veren iki arkadaşı aday gösterdik. O zaman bu isimleri nereye koyacağız? İstanbul’da Kemal Bey’i destekleyen Bora Balcıoğlu ankette önde çıktığı için aday gösterildi. Kongrede bizden önce Bahçelievler’in adayı Gülizar Emecan vardı. Battal Bey’in aday gösterilmediği gün aday gösterilen 10 kişiden 4’ü kongrede karşımızdaki isimlerdi. Tasfiye söz konusu değildir. Yayımlanan aday listeleri bu tezleri yalanlamaktadır.

‘ADAY LİSTELERİNE ELEŞTİRİLER GELİYOR’

Hatta ‘Siyasetin bu kadar objektifliğe tahammülü olamaz’ gibi eleştiriler alıyorum. Bazı yerlere yakın isimleri koymanız gerekirdi. ‘Kongrede Kılıçdaroğlu’na yakın olan, onun yanında yer almayanları siz atayın’ diyorlar. Bu tür eleştiriler alıyorum. Battal Lider de tam tersini iddia ediyor.”

Özel, İlgezdi’nin “Her yerde Karadeniz ve Trabzon lobisi var” iddiasına “hayır” diyerek yanıt verdi; “Geçen seferin aksine Trabzonlular nerede daha fazla?” söz konusu.

MUHARREM İNCE’YE CEVAP

Toplantı sonrasında CHP’yi eleştiren Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili ise Özel, “İnce, ‘Biz başka dünyaların insanlarıyız’ diyor. Bir ilçe verdiğimizde aynı dünyanın insanları mı oluyoruz? “Bu yüzden bir açıklama yapmayacağım” dedi.

NEBİ HATIPOĞLU’NA ‘MİLLİ İRADE HIRSIZI’ YORUMU

Özel, İyi Parti’den AKP’ye geçerek partinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nebi Hatipoğlu’nu da “milli irade hırsızı” olarak nitelendirdi; “Sütte bir koku var ama adaylarımızda bu yok. Ama karşımızda bir suçlu var. Hırsızlıktan sabıka kaydı var. “10 ay önce ‘Saray’a karşıyız, Millet İttifakı’ndayız’ diyerek, Eskişehir halkının oylarını alıp Saray’a götürdü.”

BAŞAK DEMİRTAŞ’IN YORUMU

Başak Demirtaş’ın adaylığına ilişkin Özel, “Tüm adaylıklar gibi bu da demokratik bir hakkın kullanılmasına yönelik bir yaklaşımdır. “Hiçbir yorumum yok” dedi. (TAM RÖPORTAJ)

akcakale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu