Haber

Mansur Yavaş: “Millet İttifakı olarak oy vermeyenleri asla düşman olarak görmediğimiz gibi oy vermeyenleri de kınamıyoruz”

ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Sinop İskele Meydanı’nda; ” Millet İttifakı Bizler olarak oy vermeyenleri asla kötülemiyoruz ve onları düşman olarak görmüyoruz. Cumhurbaşkanımızı 13. cumhurbaşkanı olarak seçtikten sonra görevi sona erdiği sürece sizlere hizmet veren bir devlet memuru olacaktır. Bir memurun göreve geldikten sonra kimseyi ayırmaya hakkı yoktur. Oy vermeyenleri hainlikle suçluyorsanız onlardan vergi almayın. Vergi alırken vatandaş, oy kullanırken vatan haini… Teröre bulaşana terörist, öldürene katil diyoruz. Terörist teröristtir; PKK’lılar ile HÜDA PAR’lılar arasında bir ayrım yok” dedi.

ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün Sinop İskele Meydanı’nda ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener ile vatandaşlara seslendi. 2019 yerel seçimlerini hatırlatan Yavaş, şunları söyledi:

“GEÇEN YIL 3 AYLIK 200 BİN AİLEYE YAPILAN DOĞALGAZ YARDIMINI KESİN DEDİĞİNİZ KARDEŞ”

“Bir mantık vardı ankara Türkiye’de veya Türkiye’de; Her yerde koşabilirsin ama kazanmak yasak. Her şeyi kendileri için istediler. Anketlerde durumun tersine gittiğini görünce şu karalamalara başladılar; Bunlar gelince sosyal yardımı kesecekler. Sosyal yardımlar kesilince biz ne yaptık? önceden ankara İçinde , paketler kapı kapı dağıtıldı ve tüm insanlar birbirlerinin ne satın aldığını görebiliyordu. İnsan onurunu zedeledi. Gelir gelmez Başkent Kart’ı çıkardık. Bu kutular ankara yılında, yalnızca bir tüccardan satın alındı ​​​​ve dağıtıldı. Başşehir Kart diye bir kart çıkardık. Anneler gidiyor. İnsan onuruna yakışır bir çalışma başlattık. Yardımları keseceğim dediğiniz kardeşiniz geçen yıl 200 bin aileye 3 ay doğalgaz verdi, ankara Kimseyi üşütmedi. Şu anda 120.000 aileye 16 ay boyunca düzenli olarak bir kilo et veriyoruz ki o çocuklar protein alsınlar, sağlıklı beslensinler.

“100 bin destek alan ailenin çocukları için dün 100 lira ödedik”

Sosyal yardım alanlar 10 ton suyu 10 liraya içiyor, sosyal yardım alanların 60 bin çocuğu okullarına bedava gidiyor. 16 bin minik evladımızın hizmet bedelini biz ödüyoruz. Ayrıca süt ve kırtasiye bağışı gibi bağışlar da yapılıyor. Dün 100 bin takviye alan ailenin her çocuğuna 100 lira ödedik. Mevcut propaganda şudur: Gidersek yardım kesilir. Diğerinin yapacak bir şeyi kalmadığında bu şekilde iftira atıyorlar. İkinci iftiraya geldik; Geldiklerinde kovulacaklar. Bir kişi serbest bırakılmadı. Herkes alın teri ile çalışıyor, maaşını gününde alıyor. Ama maçlara, siyasi mitinglere zorla götürmüyoruz, sendika seçimlerine müdahale etmiyoruz.

“GİYSİLERİNE VE GİYSİLERİNE KARIŞANLAR Bu Şekilde İftira Atmaya Devam Ediyorlar”

Yetmedi, herkes başörtüsüyle uğraşacak… 11 büyükşehir belediyemiz var, hiç birinde böyle bir sorun oldu mu? İnsanların giyimine karışan onlar ama bu halde iftira atmaya devam ediyorlar. Geldim en kıymetlisine; Ankara Büyükşehir’i alırlarsa devletin bekası tehlikeye girer, İstanbul düşse bile Kudüs ve Mekke düşer. Biz seçildikten sonra insanların hayatında kötü bir şey olmadı, dedikleri gibi Ankara’da yaşayanlar mutlu. Yönetemezler dediler, 3 koyun gütemezler, Dünya Belediye Liderleri Başkent Ödülü’nü aldım. Kimseyi siyasi görüşü veya başka bir şeye göre ayırmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Onları ayıran sözleri, onlardan olmayan herkesi, hainleri, teröristleri, hastalıkları ve aşağılanmaları duymaktan bıktık.

“MİLLİ İTTİFAK OLARAK HİÇ OY VERMEYENLERİ DÜŞMAN OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ, HALKI YENEMEZİZ”

İnsanlar birbirlerinin fikirlerine ve seçimlerine saygı duyacaktır. Millet İttifakı olarak hiçbir zaman oy kullanmayanları düşman olarak görmediğimiz gibi onları da küçümsemiyoruz. 13.Cumhurbaşkanı Genel Liderimizi seçtikten sonra sadece görevi süresince size hizmet edecek bir devlet memuru olacaktır. Bir memurun göreve geldikten sonra kimseyi ayırmaya hakkı yoktur. Oy vermeyenleri hainlikle suçluyorsanız onlardan vergi almayın. Vergi alırken vatandaş, oy kullanırken hain… Böyle bir mantık olamaz. Bakmayın, burasıyla işbirliği yaptığı için burasıyla işbirliği yapıyor. Teröre bulaşan herkese terörist, öldürene katil diyoruz. Terörist teröristtir; PKK’lılar ile HÜDA PAR’lılar arasında bir ayrım yok. Hepsine karşıyız ve hepsinin kökünü kazıyacağız. Her şey ortada, 7. ayak seçimlere katılmak, diğer partilerle işbirliği yapmak ama onunla hemen hemen aynı görüşte olanlar, bu ülkede Türk bayrağını sakıncalı bulanlar, federasyon isteyenler, aynı görüşü gösterenler artık. AK Parti listelerinden milletvekili adayları belli oldu. İnşallah 14 Mayıs’ta 13’üncü başkanımızı seçeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu