Ekonomi

İngiltere, Kuzey Denizi’ndeki petrol ve gaz endüstrisini desteklemeye devam edecek

İngiliz hükümeti, Kuzey Denizi’ndeki petrol ve gaz endüstrisini desteklemeye devam edeceğini ve güç bağımsızlığını ve güvenliğini sağlamak için Kuzey Denizi’nde 100’den fazla yeni petrol ve gaz ruhsatı vereceğini duyurdu.

10 Numaralı Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkenin değerli enerji altyapı merkezlerinden biri olan İskoçya’nın Aberdeenshire kentine yapacağı ziyarette bölgenin enerji güvenliği ve bağımsızlığında oynadığı rolün altını çizecek. Ofis.

Kuzey Denizi’nde 200 bin kişiye istihdam sağlayan petrol ve gaz endüstrisini destekleyen İngiliz hükümeti, Kuzey Denizi Dönüşüm Kurumu (NSTA) ile ortak taahhütte bulunarak bölgede 100’ün üzerinde yeni petrol ve gaz ruhsatı verecek.

Kuzey Denizi’ndeki 33. ruhsatlandırma turunun bir parçası olarak, ilk olarak sonbaharda yeni ruhsatlar verilecek.

Birleşik Krallık’ın 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaştığında, enerji talebinin yaklaşık yüzde 25’inin hala petrol ve gazdan geleceği tahmin edilirken, yeni lisansların ülkedeki petrol ve gaz üretimindeki hızlı düşüşü yavaşlatması amaçlanıyor.

Açıklamaya göre, iki yeni karbon yakalama ve depolama projesi için İskoçya’nın kuzey doğusu ve Humber bölgesi seçildi. Söz konusu projeler, İngiltere’nin daha önce taahhüt ettiği 20 milyar sterlinlik karbon yakalama ve depolama yatırımı kapsamındaki üçüncü ve dördüncü projeler olacak.

Toplam dört karbon yakalama ve depolama projesinin yaklaşık 50.000 yeni iş yaratabileceği iddia ediliyor.

Sunak şunları söyledi: “Putin’in enerjiyi nasıl manipüle ettiğine ve silah haline getirdiğine, arzı nasıl kesintiye uğrattığına ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde büyümeyi nasıl durdurduğuna hepimiz tanık olduk. Enerji güvenliğimizi güçlendirmemiz ve İngiliz evlerine ve işyerlerine daha uygun fiyatlı, temiz enerji sağlamamız gerekiyor. Bu bağımsızlıktan yararlanmamız her zamankinden daha önemli.” değerlendirmesini yaptı.

İngiltere’nin 2050’de net sıfır emisyona ulaşsa bile enerji ihtiyacının yüzde 25’inin petrol ve gazdan karşılanacağını kaydeden Sunak, şu ifadeleri kullandı:

“Kendi ülkemizden ziyade düşman devletlerden gelmesini tercih edenler var. Denizaşırı ülkelerden daha fazla karbon yoğun gaz ithal etmek yerine İngiltere’ye kendi enerjimizle güç vermeyi ve yatırım yaparak ekonomiyi büyütmeyi seçiyoruz. karbon yakalama ve depolama gibi önemli endüstrilerde.”

İngiltere Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyon Bakanı Grant Shapps, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşla enerji güvenliğinin her zamankinden daha değerli hale geldiğini belirterek, enerji güvenliğini sağlama planının merkezinde Kuzey Denizi olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu