Haber

HDP Grup Başkanvekili Oluç: Seçeneksiz değiliz, büyük kaybedeceğiz

Yargıtay’ın başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin hazine yardımı hesaplarına bloke koydu ve bu kararını HDP Hukuk Kurulu üyesi avukatlara bildirmedi. HDP Küme Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Haziran 2021’de sunduğu 2’nci iddianamede hazine yardımı verilen hesapların bloke edilmesini talep ettiğini hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi’nin bu talebi “asılsız” diyerek reddettiğini hatırlattı. “Çünkü ilişki güçlü değildi. ‘Asılsız’ talebin artık ‘anlamlı’ olması elbette ciddi bir çelişki.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhur İttifakı’nın talebi doğrultusunda HDP’nin hazine yardımının bloke edilmesini talep ettiğini belirten Oluç, talebin siyasi ve kararın hukuka aykırı olduğunun altını çizdi. AYM üzerinde büyük bir siyasi baskı olduğunu belirten Oluç, bu kararın o baskının sonucu olduğunu vurguladı.

‘AMAÇ HDP’Yİ İMKANSIZ HALE GETİRMEK’

Oluç, kararın seçimlerin adil ve demokratik bir seçim olmayacağını gösteren bir adım olduğunu, demokratik siyaset alanına da büyük bir müdahale olarak görüldüğünü belirterek, “HDP’nin elini kolunu bağlamak istiyorlar. yaklaşan seçimler. Bu nedenle buna siyasi karar diyoruz. HDP’yi kapatma davası devam ediyor. Kapatma davası devam ederken bu adımların atılması aslında kapatma davasının sonucu hakkında güçlü bir mesaj vermek anlamına geliyor. Yani seçime giderken HDP’yi siyaseten etkisiz hale getirmek ve demokratik siyaset alanından tasfiye etmek niyetindeler. Bu, Kürt halkının ve Türkiye demokratik güçlerinin siyasi temsilcilerinin sesinin yansımadığı anlamına gelmektedir. Aslında hükümetin niyeti de bu” dedi.

‘BÜYÜK KAYBEDİK’

Siyasi iktidarın bu kararla seçimi kazanmak istediğini vurgulayan Oluç, “Ne yapmak istediklerini görüyoruz. Bizi bloke ederek seçimi kazanacağını düşünen ve hayal eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu hayalin boş bir hayal olduğunu elbette anlayacaktır. Bize büyük kaybettirmeye çalışan bir iktidara da büyük kayıp vermiş oluruz” dedi.

Seçim kampanyalarına her şeye rağmen devam edeceklerini ve seçeneksiz olmadıklarını ifade eden Oluç, “HDP kolayca kapısını kapatıp ‘Kapattık, kasasına el koyduk, gasp ettik’ diyen bir parti değil. fırsatlar’. HDP bir mücadele partisidir, bir halk hareketidir. En kötüsüne hazırlıklı olmalıyız. İşimizi en kötüsü için yaptık. HDP bu mücadele bayrağını asla indirmeyecektir” dedi.

Oluç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kapatma ve siyasi yasak adımı için hem mali hem de siyasi olarak hazırlıklarımız var. Bunları adım adım taşıyacağız. 2023’ün bizim için değerli bir kazanım, hükümet için ise kayıp bir yıl olmasını sağlamaya kararlıyız. İktidar, HDP’yi, Kürt halkının siyasi temsilcilerini ve Türkiye’nin demokratik güçlerini demokratik siyaset alanından hızla silebileceğini düşünmesin. Bu konudaki kararlılığımız çok nettir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu