Haber

Zülfü Livaneli çevrecileri destekledi

Sanatçı Zülfü LivaneliMuğla’nın Milas ilçesinde YK Enerji’nin maden sahasını genişletmek için 5 gün boyunca ağaçları kestiği Akbelen Ormanı’nda çevrecilere ve İkizköy halkına destek oldu.

Zülfü Livaneli’yi köylüler ve çevreciler ‘Karlı Kayın Ormanı’ şarkısını söyleyerek karşıladı. Livaneli çevrecilere eşlik etti.

“HERKES SENİNLE GURUR DUYUYOR”

Daha sonra söz alan Livaneli, “Size saygılarımı sunmaya geldim. Çok saygın bir iş yapıyorsunuz. Ülkemizin ormanlarını, doğasını, onurunu, onurunu korumak için buradasınız.

Türkiye halkı olarak, dünyanın ilerici insanları olarak; Herkes seninle gurur duyuyor. Sizleri en derin saygılarımızla selamlıyoruz.”

“LANONLU BIRAKIYORLAR AMA DİRENİŞİNİZ HER ZAMAN HATIRLANACAK”

“Bütün bu katliamlar, yangınlar, doğanın dengesinin bozulması, dünyanın ısınması, fiyatların bunaltıcı şekilde artması ve bu ormanlara el konulması…

Livaneli, “Hepsi tek bir sebebe bağlı” dedi, kahretsin, çıkar hırsı. İnsanlar bakıyor. Milyarlarına milyarlar koyacaklar. İhtiyaçları da yok… Ama bu sadece inat.

Halkla inatlaşmayacağını bilsinler. Mümkün değil. Şu anda muhtemelen direnebilirler ama bu ağaçlar yeniden yeşerecek, bu insanlar yine türkülerini söyleyecekler, yanlarından geçecekler ve arkalarında namaz kılan olmayacak. Lanetlenerek harcamak.

Ancak buradaki onurlu direnişiniz her zaman anılacaktır” dedi.

NECLA IŞIK: ÇOK BÜYÜK BİR KÖTÜLÜKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

İkizköylü Nejla Işık, “Burada büyük bir musibetle karşı karşıyayız. 4 yıldır sözümüze kulak asamaz olduk. Toprak, hava, su dedik.

Orman dedik, doğa dedik. Tüm canlılar için demiştik; İnsanca bir yaşam istiyoruz dedik. Çok şey istemedik. Haksızlığı görüyorsun. Sabah 06:00’da nöbet alanını ablukaya aldılar.

Arkadaşlarının üstüne çıktılar… Başladılar, gözlerimizin içine baktılar, o ağaçları söküp götürdüler. Bitmeyecek, mücadele bitmeyecek. İnadına hayatın ve doğanın yanında olacağız…

Son ağaç kalana kadar burayı bir madene çevirmemek için asıl mücadele şimdi başlıyor. 4 yıldır buradayız, bu bir vatan meselesi dedik. Vatanını sevenler, Atatürk’ü sevenler koşa koşa buraya gelecek…

Öleceksek şerefimizle öleceğiz” dedi.

Livaneli, Işık’a şu yanıtı verdi:

“Bu kadim memlekette her ağaç bir topraktır. Dostlarımız ‘Karlı Kayın Ormanı’nı söylerler. Nazım Hikmet bu şiiri 1950’lerde Moskova ormanlarında dolaşırken yazmıştır.

1970’lerde İsveç ormanlarında dolaşırken yazdım. O ormanlar duruyor. Hükümetler, zenginler ve devletler o ormanlara dokunmuyor. Bizim Akbelen Karabelen olmamız için gecelerini gündüzlerine kattılar.

Hepsini diyoruz. Bu kadar vicdan, akıl, millet sevgisi, en ufak bir şeref varsa lütfen kesip atın. Burada ne yapacaksın, kömüre çevirerek ne yapacaksın?”

Kaynak: Dergi / Kültür Sanat

haber-hilvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu