Haber

Elazığ’da depremzedelerin hak sahipliği sorunu devam ediyor

EVREN DEMİRDAŞ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak 2020 depreminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin hak ve mülkiyet sorunlarının devam ettiğine dikkat çekti. Erol, “Elazığ’da genel anlamda mülkiyet ve hak sahipliği sorunları var ama bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Ankara’daki bakanlıklarla bürokratik ilişkilerimizi bu konuda görüşerek kısa sürede bu sorunların çözümüne katkı sağlayacağız” dedi. Bu sorunun çözümü.”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin sorunlarının devam ettiğine dikkat çekerek, 25 bin TOKİ konutunun hızla inşa edilmesinin büyük avantaj sağladığını kaydetti. Hak sorunu yaşayan depremzedelere umut olsun. .

“KONUTLARIN YAPILMASI BİZİ AFETTEN ENGELLEDİ”

Gürsel Erol şunları söyledi:

“Bugün 24 Ocak 2020 depreminin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. 2020 yılında Elazığlı hemşerilerimiz olarak canlarımızı kaybettik, binalarımız yıkıldı, mülkiyet haklarımız ve hak şikâyetlerimizle ilgili sorunlar yaşadık ama hızlı bir şekilde Bu dört yıllık süreçte 25 bin TOKİ konutunun inşası hak sahiplerine hak kazandırdı Elazığ halkına genel sorunların kısmen de olsa çözümü konusunda bir umut oldu, bu evlerin erken inşa edilmesi bizi bu durumdan alıkoydu. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde deprem bölgesinde çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda binanın çökmesi Elazığ’da 2020 sonrası alınan tedbirlerden kaynaklanmaktadır. Biz bu acıyı ve kaybı yaşamadık. Mülkiyet ve mülkiyet hakları konusunda sorunlar var ama sonuç olarak Elazığ’da deprem sürecine bağlı gelişen dönemde genel olarak mülkiyet ve hak sahipliği sorunları hala mevcut ama çözülemeyecek sorunlar değil. Bu sorunun Ankara’da çözümüyle hâlâ ilgileniyoruz. Bürokratik kaygılarımızı bakanlıklarla görüşerek bu sorunların kısa sürede çözülmesine katkı sağlayacağız. Yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybeden Elazığlı vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. “Tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyor, Allah’ın bir daha bana böyle bir şey yaşatmamasını temenni ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Yerel

seyitgaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu