Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreninde konuştu: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “17/25 Aralık girişiminin ardından aldığımız tedbirleri 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf etmeye borçluyuz. O dönemde polis akademisini yeniden yapılandırmasaydık, hassas birimlerde tasfiyelere gitmeseydik, o zaman biz de polis akademisini yeniden yapılandırmasaydık. daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacaktı.” söz konusu.

Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi’nde düzenlenen Polis Meslek Okulları Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmasına, bu gururlu günde Polis Akademisi’nde bulunmaktan ve mezunların coşku ve mutluluğuna tanık olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladı.

Polis Meslek Okullarında 6. dönemini tamamlayan polislerin mezun olacağını ifade eden Erdoğan, 2 yıl süren zorlu ve yoğun eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 497’si kadın, 1592’si erkek olmak üzere toplam 2 bin 89 polisi tebrik etti. yıl. .

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Erdoğan, “Sizin mezun olmanızda emeği geçen tüm hocalarınıza ve amirlerinize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde sizleri birer birey olarak yetiştiren ailelerinize de şükranlarımı sunuyorum.” vatana, millete ve devlete şerefle hizmet etme bilinciyle.” terimleri kullandı.

Dünyanın 16 farklı ülkesinden toplam 87 misafir öğrencinin katıldığı akademiden mezun olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, Emniyet Amirleri Eğitim Merkezi’nde hem Türkçe dil becerilerini hem de mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Ziyarete gelen emniyet müdürlerinin akademide alacakları üst düzey eğitimle ülkelerine en iyi şekilde hizmet edeceklerini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’de okuyan hiçbir öğrenciyi yabancı olarak görmediklerinin altını çizdi.

Üniversitelerde ya da kamu kurumlarında okuyan tüm uluslararası öğrencileri misafir olarak gördüklerini belirten Erdoğan, onlara Türk misafirperverliğini hissettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Konuk öğrencilerin iyiliği de ödüllendirdiğine işaret eden Erdoğan, öğrencilerin “Türkiye’nin gönüllü elçileri” olarak ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağladıklarını, bugünün mezunlarının da aynı gayreti göstereceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk öğrencilere bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diledi.

“Toplumsal barışın teminatı sizsiniz”

Bugün bünyesine katılan 2 bin 89 yeni polis memuru ile Polis Teşkilatı’nın güçleneceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Rabbim sizleri her türlü kaza, bela ve saldırılardan korusun diyorum. Ülkemizin dört bir yanında asayiş, güvenlik ve huzurun sağlanması gayesiyle gece gündüz özveriyle çalışan tüm polislerimize şükranlarımı sunuyorum. 81 vilayetimizin tamamında.Millet olarak kendimizi rahat ve inançlı hissediyorsak, çok iyi biliyoruz ki bunun arkasında tüm birim ve kademeleriyle Polis Teşkilatımızın emeği vardır.Polislerimiz, ağır bir görev ifa ederek. mesleğini şan ve şerefle, insanın en önemli ihtiyacı olan güvenlik talebini karşılayın.Sizler toplumsal huzurumuzun da teminatısınız.Ekonomide yakaladığımız başarının, yakaladığımız ivmenin ana aktörlerinden biri. ticarette, turizmde sevindirici haber, terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz başarılı çalışmalar, kısacası diğer alanlarda elde ettiğimiz başarılar, asayişle birlikte mensubu olduğunuz Emniyet Müdürlüğümüzdür.”

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde güvenlik güçlerinin kritik rolünün bir kez daha görüldüğünü hatırlatan Erdoğan, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından emniyet birimlerimiz hızla harekete geçti. Depremde şehit olan polis, korucu, jandarma, korucular “Askerimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz depremzedelerimizin yardımı için seferber olmuştur.” dedi.

Arama kurtarma çalışmalarından yardım dağıtımına, yağmacılarla yapılan çalışmalardan güvenliğin sağlanmasına kadar acil ihtiyaç duyulan tüm konularda polisin aktif sorumluluk üstlendiğini hatırlatan Erdoğan, münferit birkaç olay dışında sürecin barışçıl bir şekilde yönetildiğini kaydetti. deprem 11 ili ve 14 milyon kişiyi etkiledi.

Türkiye’nin afet sonrası güvenlik hizmetlerinin sunumunda dünyanın diğer ülkelerine kıyasla başarılı bir sınav verdiğini vurgulayan Erdoğan, depremde enkaz altında hayatını kaybeden 216 polis memurunu da andı.

Erdoğan, Türkiye’nin bir daha benzer felaketlerle karşılaşmamasını diledi.

“İnsanlık böyle bir alçaklık görmedi”

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde tüm güvenlik güçlerini özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Erdoğan, “Türkiye, depremden sadece 3 ay sonra, demokrasisine yakışır bir olgunlukla, rekor katılımla üst üste iki seçimi kazandı. Yüzde 90 oranlarında, sorun yok, sıkıntı yok. Bunu da yaşamadan başarıyla yaptı.” söz konusu.

Tarihin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılının Cumartesi günü geride kaldığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“7 yıl önce uçak sesleri ve silah sesleri ile başlayan karanlık bir geceyi, milletimizin direnişi sayesinde kardan aydınlık bir sabaha çevirdik. Altın harflerle yazılan 15 Temmuz dirilişimizi hep yad ettik. demokrasi tarihine geçen mektup sayısı 85 milyon.Tank büyüklüğünde öfkemiz daha da arttı.Hem tanklara meydan okumanın gururunu hem de kendi silahımızla vurulmanın acısını yaşadık.Bütüne bir kez daha ilan ettik. 15 Temmuz’u 7 yıl 70 yıl geçse de unutmayacağız.Özel Harekat ve Havacılık Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Genel Müdürlüğümüze yapılan ihaneti asla unutmayacağız.Şehitlerimizin aziz hatıralarına her zaman sahip çıkacağız. 15 Temmuz gecesi 253 vatan evladını şehit etti.Şehitlerimiz arasında 63 polis vardı.Yalnızca Gölbaşı’nda 51 yiğidimiz şehit oldu.Şehitlerimizin eşyaları, o gece burada yaşanan vahşet. FETÖ’cülerin vahşetinin boyutlarını hatırlatıyor. İnsanlık böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık görmemiştir.”

“Buraya gelin ve kendi gözlerinizle görün”

15 Temmuz’u “kontrollü darbe” olarak iftira atanları milletin vicdanına havale eden Erdoğan, “Siz yudum yudum içerken bu milletin evlatlarının nasıl mücadele ettiğini görmek istiyorsanız kendilerine şu çağrıyı yapmak isterim. 15 Temmuz’da televizyon karşısında kahvenizi, yanı başımızdaki müzeyi ziyaret edin, gelin o gece Türkiye’nin yaşadığı büyük felaketi, milletimizin istiklal ve istikbal için ne bedeller ödediğini görün.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Yüzün varsa gel buraya yalanlarını, iftiralarını, FETÖ’cüleri destekleyen açıklamalarını 15 Temmuz’la ilgili söyle. Gelin, temiz ilan ettiğiniz FETÖ’cü mankurtların Türk milletine çektirdiği eziyeti kendi gözlerinizle görün. siyasi hesaplar 6-8 Ekim olaylarının faillerine gösterdiğiniz vefanın binde birini gelin ülkemize kanan kahramanlara gösterin.

FETÖ ile mücadelede en ufak bir zafiyetin bize neye mal olduğunu yanı başımızdaki gazi mekanda hızlıca görebiliriz. Bir daha emsalsiz ihanetlere maruz kalmamak için hem hafızamızı canlı tutmamız hem de önlem almamız gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını 17/25 Aralık girişiminden sonra aldığımız tedbirlere borçluyuz. Polis Akademisi’ni o dönemde yeniden yapılandırmasaydık ve hassas birimlerde tasfiyelere gitmeseydik daha yüksek bedel ödemek zorunda kalacaktık. Zamanında alınan tedbirler nasıl devletimizi işgal girişiminden kurtarmışsa, 15 Temmuz’dan sonra atılan adımlar da güvenlik birimlerimizin görevlerini daha layıkıyla yerine getirmelerini ve milletimize daha doğru hizmet etmelerini sağlamıştır.”

(sürecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu