Haber

İran Dışişleri Bakanı: Gazze’deki soykırım devam ederse ABD ve İsrail bu ateşten kurtulamayacak

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, Tahran yönetiminin bölgede savaş istemediğini ancak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Gazze’deki soykırımı destekleyen ABD’li yöneticilere buradan sesleniyorum. Savaşın bölgede yayılmasını ve büyümesini istemiyorum ama Gazze’de soykırım devam ediyor.” “Böyle olursa ABD ve İsrail bu ateşten kurtulamayacaktır” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, ABD’nin New York kentindeki BM Genel Kurulu’nda düzenlenen Gazze konulu acil toplantıda konuştu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ABD ve bazı Batılı ülkelerin desteğini eleştiren Abdullahiyan, “Güvenlik Konseyi’nde alınan kararlar, İsrail’in Gazze saldırılarını desteklemekte ve Filistinlileri terörist olarak nitelendirerek işgale karşı meşru savunma haklarını yok saymaktadır. Konsey barışı sağlamakta yetersiz kaldı.” “ABD ve bazı Avrupa ülkeleri sadece 3 haftada Gazze’de 7 bin Filistinli sivilin katledilmesini izledi. Onlar da bu rejime silah ve maddi destek sağlıyor.”

“Gazze’deki soykırım devam ederse ABD ve İsrail bu ateşten kurtulamayacak.”

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere soykırım yaptığını vurgulayan Abdullahiyan, ABD’yi İsrail’e silah takviyesi yapmaması konusunda uyardı. Tahran yönetiminin bölgede savaş istemediğini ancak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini belirten Abdullahiyan, “Gazze’deki soykırıma destek veren ABD’li yöneticilere buradan sesleniyorum. Savaşın genişlemesini ve yayılmasını istemiyoruz. Bölgede büyüyeceğini ancak Gazze’de soykırımın devam etmesi halinde ABD ve İsrail’in “Yangından kurtulamayacak” dedi.

“Siyonist rejimin kendisini mağdur olarak göstermesi komik ve gülünç bir durum.”

İşgal altındaki Filistinlilerin kendilerini İsrail’e karşı savunma hakkına sahip olduklarını vurgulayan Abdullahiyan, Filistinlilerin kendi kaderlerini belirleme ve başkenti Kudüs olan bir devlet kurma hakkına sahip olduğunu söyledi. Abdullahiyan, “Siyonist rejim işgal ve aldatma üzerine kurulmuştur. Bölgede şu ana kadar 20’den fazla savaşın sorumlusudur. Hatta kendisine komşu olmayan ülkelere de saldırmaya kalkışmıştır. Bu rejimin, kendisine komşu olmayan işgalci bir yapısı vardır. her türlü uluslararası yasaya uyun. Hamas ve diğer Filistinli direniş grupları “Onların kendilerini işgalci rejime karşı savunma hakları var. Siyonist rejimin kendisini mağdur olarak göstermesi komik ve gülünç bir durumdur” dedi.

“İran, Türkiye ve Katar, Hamas ile İsrail arasındaki esir değişimine katkı sağlamaya hazır”

Hamas’ın İsrail’le esir değişimine hazır olduğunu belirten Abdullahiyan, Hamas’ın İsrail’in elinde bulunan 6 bin Filistinli karşısında tüm İsrailli sivilleri serbest bırakmaya hazır olduğunu söyledi. Abdullahiyan, “Hamas liderleri İsrailli sivillerle esir değişimine hazır olduklarını bize bildirdiler. Biz de bölgede barış ve istikrarın sağlanması konusunda sorumluluk almaya hazırız. İran, Katar ve Türkiye ile birlikte esir değişimine katkı sağlamaya hazır.” – NEW YORK

haber-ercis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu