Ekonomi

Applied Materials hisseleri, ABD’nin Çin’e ihracata yönelik soruşturmasının ardından %5 düştü

NEW YORK – Önde gelen yarı iletken ekipman tedarikçisi Applied Materials of Applied Materials, ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturması haberlerinin ardından bugün erken işlemlerde %5’ten fazla kayıp yaşadı. Federal soruşturma, Çin’in en büyük yarı iletken dökümhanesi olan Semiconductor Manufacturing International Corporation’a (SMIC) yapılan lisanssız sevkiyatlarla bağlantılı potansiyel ihracat ihlallerini inceliyor.

Düzenleyici incelemelere rağmen Applied Materials dördüncü mali çeyrek için güçlü mali sonuçlar bildirdi. Şirket, net kârının 2 milyar dolara, hisse başına kazancının (EPS) ise 2,12 dolara yükseldiğini açıklayarak üst üste beşinci kez piyasanın üzerinde performans sergiledi. CEO Gary Dickerson bu başarının altını çizerek şirketin güçlü uygulamalarının altını çizdi.

Çin, toplam satışların %44’ünü oluşturarak şirketin başarısında önemli bir rol oynadı. Bu önemli katkı, Çin’deki bir bilgisayar belleği müşterisine yapılan büyük sevkiyatlardan kaynaklandı. Şirketin bakış açısına göre bu sevkiyatların kısa vadede Çin’de yüksek satış seviyelerini koruması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri, ulusal güvenlik endişelerini gidermek için ihracat kontrollerini sıkılaştırıyor ve özellikle bu düzenlemeleri uygulamak için bir görev gücü oluşturuyor. Adalet Bakanlığı’nın Applied Materials’ın operasyonları üzerindeki araştırmasının etkisi ve Çin pazarındaki güçlü varlığı, durum geliştikçe görülmeye devam edecek.

InvestingPro İçgörüleri

Yarı İletkenler ve Yarı İletken Ekipmanları sektörünün önemli bir oyuncusu olan Uygulamalı Malzemeler, son zamanlardaki düzenleyici incelemelere rağmen piyasada ses yaratmaya devam ediyor. Şirketin güçlü finansal performansı InvestingPro’nun temel ölçümleriyle destekleniyor. Piyasa değeri 122,85 milyar dolar ve F/K oranı 18,11 olan şirket, yatırılan sermayeden yüksek getiri sağlamaya devam ediyor. 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda elde edilen %22,78’lik etkileyici varlık getirisi bunu doğruluyor.

InvestingPro Tips, şirketin her zaman hisse başına temettüsünü artırdığını ve 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda %23,08’lik kayda değer bir temettü artışıyla temettü ödemelerini sürdürme konusunda bir geçmişe sahip olduğunu vurguluyor. Bu güçlü faiz performansı, Şirketin mali sağlığı, yönetimin temettü ödemeye devam etmesini sağlar.

InvestingPro, Uygulamalı Malzemeler ve diğer birçok şirket hakkında kapsamlı finansal analiz araçları ve ek bilgiler sunar. Şu anda InvestingPro aboneliği özel bir Kara Cuma indiriminde %55’e varan indirimlerle sunulmaktadır. Yalnızca Uygulamalı Malzemeler için listelenen toplam 20 ek ipucuyla, bir adım önde olmak isteyen yatırımcılar için paha biçilmez bir kaynaktır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu