Ekonomi

Moody’s Türk bankalarının görünümünü durağana çevirdi

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ortodoks politikalara yönelmesi durumunda not artışı olabileceği mesajını veren Moody’s, şimdi de Türk bankalarının görünümünü değiştirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Türk bankacılık sistemine ilişkin görünümün durağan olarak değiştirildiği belirtildi.

Moody’s, ekonomik büyümede beklenen yavaşlama ve devam eden yüksek enflasyon nedeniyle Türk bankalarının faaliyet ortamının güçlü ve dalgalı olmaya devam ettiğini belirterek, hükümetin Mayıs 2023’teki seçimlerin ardından ortodoks politikalara dönüş yönündeki ilk adımlarının, bankaların faaliyet koşullarını desteklediğini sözlerine ekledi. türk bankaları

Moody’s’in değerlendirmesine göre, çok yüksek enflasyon, yüksek vergiler ve liranın daha fazla değer kaybetmesi, tüketici harcamaları üzerinde baskı oluşturacak ve borç alanların geri ödeme kapasitesini zayıflatarak bankaların aktif kalitesini baskı altına alacaktır.

Moody’s, TL’deki değer kaybının ve kredi hacmindeki genişlemenin 2022’ye göre daha yavaş olsa da bölümün sermaye yeterliliğini görünüm döneminde zorlayacağını belirterek, karlılığın 2022’de kaydedilen zirvelere göre normalleşeceğini ancak yine de kalacağını bildirdi. güçlü.

Moody’s, bankaların yurt dışı fonlama pozisyonu ve dolarizasyon seviyelerinin düzeldiğini ve özellikle yabancı para cinsinden likiditenin yeterli kalmasını beklediklerini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu