Haber

Al-Hilal, 2022 FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda finale yükseldi

Fas’ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda El-Hilal, Flamengo’yu 3-2 yenerek finale yükseldi.

FIFA’ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ve bir iç saha kontenjanı ile katıldığı 2022 Kulüpler Dünya Kupası, Flamengo-El-Hilal yarı final maçıyla devam etti.

Mücadelede Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi’nde sezon olmaması nedeniyle geçen yılın şampiyonu olarak kupaya katılmasına karar verilen El-Hilal (Suudi Arabistan), Brezilyalı grup Flamengo ile karşı karşıya geldi. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Libertadores Kupası’nın şampiyonu.

Karşılaşmanın 4. dakikasında Salem Al Dawsari’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçen Al-Hilal, Pedro dos Santos’un golüne engel olamadı ve Flamengo skoru 1-1’e getirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Salem Al Dawsari’nin ikinci penaltı golüyle El-Hilal 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Flamengo’da penaltıya neden olan Gerson Santos da Silva, ilk yarının uzatma dakikalarında ikinci sarı kartından sonra takımından kırmızı kartla ayrıldı.

İkinci yarının 70. dakikasında Luciano Martin ile bir gol daha bulan Al-Hilal, 3-1 öne geçti. Flamengo’da Pedro Guilherme dos Santos uzatmalarda attığı golle farkı bire indirse de El-Hilal maçı 3-2 kazanarak finale adını yazdırdı.

Yarı finalde bir diğer mücadele İspanya’nın Real Madrid ekibi ile Mısır temsilcisi El Ehli yarın karşı karşıya gelecek.

2022 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 11 Şubat’ta Rabat’taki Prince Moulay Abdellah Stadyumu’nda oynanacak final maçıyla sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu