Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli, Kilis’te gençlerle buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, “İttifak dostluktur, birbirine güvenmeyi gerektirir. Kardeşinize güvenmiyorsunuz ama böyle bir ittifakın üyesine güvenebilirsiniz, güvenmelisiniz. Kemal Kılıçdaroğlu’na darbe. Meral Akşener bu. Unutulmalı.” Bunu aşmak mümkün değil.” dedi.

Canpolat Paşa Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “İlk Oyumu AK Parti’ye, İlk Oyumu Erdoğan’a” gençlik mitingine katılan Canikli, gençlerin sorularını yanıtladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir öğretim üyesinin Hz. hukuk sistemi içinde uygulanacaktır.Bu nedenle en ufak bir tereddütünüz olmasın.Mevcut sistemimiz “Verilebilecek her türlü ceza uygulanacaktır. Burada en önemli şey toplumun tepkisi ve aldığı pozisyon. Esas olan şu ki, bu ahlaksız, ahlaksız davranışa Türkiye’nin her bölgesinden olması gereken tepki gösterildi. Milletimiz gereken tepkiyi göstermiştir.” dedi.

AK Parti iktidarından önceki 11 yılda 3 milyon 855 bin istihdam yaratıldığını belirten Canikli, şöyle devam etti:

“Döneme baktığımızda 2002’de 19 milyon çalışan vardı, bugün 31 milyon. Yani aynı dönemde 12 milyon. AK Parti’nin 20 yılda istihdam kapasitesi, istihdam imkanı 12 milyon. El 3 milyon 855 bin 21 yılımız 12 milyon Neredeyse 3.5 kat daha fazla iş imkanı yaratıldı istihdam yaratıldı Bu gerçekten çok büyük bir rakam Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yok. Yüksek enflasyon döneminde herkes üretimin azalacağını, işsizliğin artacağını bekliyor.Geçen yıl yaratılan istihdam 2 milyon 547 bin.”

Canikli, 2023 seçimlerinde herhangi bir sorun beklemediklerini belirterek, rehavete kapılmadan çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini söyledi.

“Yapılan, Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu defalarca bıçaklamasıdır”

Canikli dedi ki:

“Hepimizin izlediği bu tiyatroyu en son izliyorsunuz. İmamoğlu’na verilen o ceza, sonra Meral Akşener’le olan memnuniyet pozları ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’dan alelacele gelişi. Burada ne var? Birincisi bunlar. çok önemli bir ittifak oluşturmaya çalışıyorlar.Henüz iktidara gelmediler. Rastgele bir güç kazanmadılar. Ne yapıldı? Yapılan, Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından bıçaklamasıdır. Bu söz bizimle ilgili değil, bu söz onlarla ilgili. O ne yapmaya çalışıyor? Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor.” Meral Akşener bunu yapmak istemiyor. Muhtemelen kendisi istiyor ama doğrudan söylemiyor. Önce seçilemeyeceği konusunda uyarmaya çalışıyor. .Satrançta ataklar birer birer yapılıyor.Onu etkisiz hale getirirken kimi kullanıyor?İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı kullanıyor.Orada kamuoyunun desteğinin sizden fazla olduğunu söylüyor.Uygun bir kişi olması gerektiğini söylüyor.Ama Kemal Kılıçdaroğlu ısrar ediyor. Bu çelişkiyi hepimiz görüyoruz ama bu hamle çok sert bir hamle.”

“Kılıçdaroğlu’na çok büyük darbe vurdular”

Akşener’in Saraçhane teşkilatı ile CHP’li bir belediye başkanını kendi partisinin mensubu gibi benimsediğini ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

“Bu aslında İmamoğlu ile CHP arasında çatlakların oluşmasına neden oluyor. Bilerek yapıyor, bilmemek mümkün değil. Hakikaten CHP’liler her yere İmamoğlu’nun üzerine ateş yağdırıyor. Yani aday göstermeye çalışıyor. İmamoğlu o rüzgarla aday olarak orada oldubittiler yaparak orada asıl niyet o değil de cumhurbaşkanlığına aday olmak istiyor adım adım gidiyor sonuçta bir ittifak kuruyorlar. çok güçlüdür, samimidir ve Türkiye’nin sorunlarını çözeceğini savunur.İttifak dostluktur, birbirine güvenmeyi gerektirir.Kardeşine güvenmezsin ama böyle bir ittifakın üyesine güvenebilirsin, Güvenmek zorundasın.Ama onlarda var. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu’na böyle büyük bir darbe indirildi, bunu Meral Akşener vurdu, bunu unutmak mümkün değil, geçmek mümkün değil.”

Canikli ve beraberindekiler, Kilis Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar ile Sivil Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Veysel Evran’ı ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu