Haber

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: “Ukrayna, Putin’in kişisel takıntısı haline geldi”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, “Ukrayna, Putin’in kişisel takıntısı haline geldi” dedi.

Almanya’da düzenlenen 56. Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Rusya ile yürüttükleri savaşa ilişkin değerli sözler söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’yı yönetmeye devam ettiği sürece sorun yaşamaya devam edeceğini söyleyen Kuleba, “Putin iktidarda olduğu sürece sorunlarımız devam edecek. Çünkü Ukrayna, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kişisel takıntısı haline geldi. Savaşa odaklanmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmasında özellikle Batılı ülkelere seslenen ve onlara yönelik takviye kuvvetlerin devam etmesini isteyen Kuleba, “Rusya’ya karşı en önemli güvenlik garantilerimiz silah desteği, ekonomik destek ve Rusya’ya yönelik yaptırımların devam etmesidir” diyerek Batılı ülkelerden korumalarını istedi. tank, savaş uçağı ve mühimmat desteği.

Çin’in Rusya ile girdiği savaşa karşı barış planı önerisini de değerlendiren Kuleba, bu plandan haberleri olmadığını belirterek, “Çin’in planını görmeden değerlendirmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Planlarınız ne olursa olsun. , birine odaklanmalısın, hepimiz çok yorulsak da özgürlük çabasında yorulmamalıyız.” söz konusu. – MÜNİH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu