Ekonomi

Türk Fındığı Çin’de Tanıtıldı

Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen “FHC-Şanghay Küresel Gıda Fuarı”nda Türk fındığı tanıtıldı.

Karadeniz İhracatçı Birlikleri’nden (KİB) yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı’nın “Uluslararası Rekabet Edebilirliğin Artırılması (UR) Projesi” kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen UR-GE projesinin son yurt dışı durağının 2019 yılı olduğu belirtildi. -GE) Proje Desteği” bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti’nde gerçekleşti.

Açıklamada, projenin paydaşı olan KIB üyesi 8 ihracat firmasının 8-10 Kasım tarihleri ​​arasında Şanghay’da düzenlenen fuara bağımsız stantlar açarak katıldığı vurgulanarak, yeni ihracat oluşturmaya çalıştıkları belirtildi. Türk fındığını tanıtarak bağlantılar kuruyoruz.

Dünyanın 2. büyük ekonomisi olan Çin’in besin öğeleri açısından en değerli etkinliklerinden biri olan FHC’ye 69 ülkeden 3 bin 500 yerli ve yabancı firmanın katıldığı, fuarı 150 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, Aysan, Durak, Gaffaro, Gürsoy, Karimex, Özyılmaz, Sabırlar ve Yavuzkan firmalarının stantlarının ilgi gördüğü belirtilirken, şunlar kaydedildi:

“Çin’e fındık ihracatımız 10 yıl önce yıllık 2 bin ton civarındayken, uzun yıllar ihracatçı birlikleri tarafından yürütülen reklam ve tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle son yıllarda ortalama 9 bin tona ulaştı. Böylece Çin, Türkiye’nin en çok fındık ihraç ettiği ilk 10 ülkeden biri haline geldi.” “Ülkenin ortasında sağlam bir konum oluşturmuştur. Bu tür pazarlama faaliyetleriyle ihracat hacmimizin daha üst seviyelere çıkarılması hedeflenmektedir.”

karliovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu