Haber

Titanik’in enkazına turistik gezi yaparken kaybolan denizaltı için arama alanında ‘enkaz’ bulundu

Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan denizaltından son sinyalin alındığı bölgede uzaktan kumandalı bir su altı aracının batık sinyaline ulaştığı paylaşıldı.

Yetkililer, enkazın Titan denizaltısına ait olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını söylediler. “uzmanlar bilgiyi değerlendirir”ifade etti.

Sahil Günvenlik Kuzey Amerika birimi, arama kurtarma çalışmaları için bölgeye L’Atalante adlı uzaktan kumandalı su altı aracını konuşlandırdığını Twitter’dan duyurdu.

Bir süre uzaktan kumandalı araçtan haber alınamadı.

Yaklaşık 96 saatlik oksijen kaynağı ile yola çıkan ve yolculuk süresinin 2,5 saat olacağı tahmin edilen Titan, dalıştan 1 saat 45 dakika sonra “Polar Prince” gemisinden ayrıldı. GPS’in çalışmadığı su altında, denizaltı, yüzeydeki gemiden gelen mesajlar tarafından yönlendirildi.

ABD Sahil Güvenlik açıklaması Kanada askeri arama uçağının su altında denizaltıyla ilgili olabileceğini düşündükleri bazı sesler tespit ettiğini; Söz konusu seslerin 30 dakikalık aralıklarla duyulduğu belirtildi. Ancak bu seslerin denizaltıyla ilgili olup olmadığı netlik kazanmadı.

ABD Donanması ayrıca, denizaltının bulunması durumunda kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için ağır denizaltı nesnelerini 6.000 metre derinliğe çekebilen bir kaldırma sistemi hazırladı.

Uzmanlar, pazar gününden beri sesi duyulmayan turistik denizaltındaki oksijenin bugün itibarıyla tükeneceğini tahmin etti.

Geminin Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Starlink uydu internet sistemini kullandığı belirtildi.

Buzdağına çarparak 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanik’in enkazını göstermek için turistik amaçlı kullanılan denizaltı araçlarından biri, 19 Haziran’da Atlantik Okyanusu’nda kayboldu.

Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation’ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Shahzada Davud ve denizaltının sahibi OceanGate’in kurucusu ve CEO’su oğlu Süleyman Davud, Stockton Rush olduğu biliniyor. ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet.

sebinkarahisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu