Ekonomi

Soyer: “Her şirket bir başarı hikayesi yazdı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak amacıyla firmalarının yöneticilerine Finans Semineri düzenledi. Seminerde konuşan Önder Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesinin yeni kurulan şirketlerle genişlediğini belirterek, “Hiçbiri hayal ürünü iş değildi; toplumda karşılığı olan alanlardı. Her biri kendi başarı öyküsünü yazdı.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehre daha iyi hizmet verebilmek için kurum içi gelişim eğitimlerine devam ediyor. Türkiye’nin giderek ağırlaşan ekonomik kriz ortamında İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin sürdürülebilir finansal yönetim sağlayabilmeleri için Finans Semineri düzenlendi. Tarihi Kömür Gazı Fabrikası’nda düzenlenen seminere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürleri, bürokratlar ve daire başkanları katıldı.

“Büyükşehir’in kurumsal kapasitesini genişlettiler”
Gün boyu süren seminerin “Şirket Analizinde 7 Milyon Metodoloji” bölümüne katılan Lider Tunç Soyer burada bir konuşma yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kurumsal dönüşüm sürecini anlatan Lider Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesinde büyük bir değişikliğe gittik. 4 buçuk yılda İzmir’in yükünü alan İZULAŞ, İZDENİZ gibi firmaların modernizasyonunu sağlayarak eksikliklerini giderdik. Özgün kimliklerle İzDoğa, İzTarm gibi şirketler kurduk. Bu şirketler büyük sorumluluklar üstlendiler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesini genişlettiler. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu işlevleri yoktu. Ancak bürokratik sistem makul şeylerin yapılmasına izin veriyordu. Bu şirketler olmasaydı, şehircilik ve tarımda birçok alanda bu kadar ilerleme kaydedilemezdi. Bu orijinal bir dönem anlamına gelir. Bunların hiçbiri fantezi ürünü değildi. Nitekim toplumda karşılık gelen alanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet üretmek zorunda olduğu alanlardı. Her biri kendi içinde başarı hikayeleri yazdı. Bu çalışmanız aynı zamanda yönetici arkadaşlara da ışık tutan bir çalışmadır. Ekosistemin yarattığı sorunlarla uğraşırken günümüz koşullarında kısa, orta ve uzun vadede kolaylaştırıcı tekniklerle ilerlemek zorundayız.

Finans yönetimi parolaları
Seminer kapsamında şirket yöneticilerinin finans yönetiminin şifrelerini bilmeleri ve yönettikleri operasyonun sürdürülebilir karlılığını ve verimliliğini artırmaları amaçlanıyor. Yöneticilere stratejik planlama süreci, bütçe planlama, muhasebe ve finans, finansal tahmin, bütçe raporu ve planlaması, finansal tablolar, gelir tablosu, oran analizi, net finansal borç değişim tablosu konularında eğitimler verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu