Haber

Rusya, Ermenistan’ı “düşmanca” adımları nedeniyle not etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, son dönemde “dostça olmayan” adımlar attığı gerekçesiyle Ermenistan’a nota verdi.

“SİYASİ ELİTLERİN GÖREV İLİŞKİLERİ”

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ermeni “siyasi elitlerin” son dönemde Rusya ile ikili ilişkileri ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) nezdinde sorguladığı belirtildi.

“ERMENİ YÖNETİMİ DOSTU ADIMLAR ATIYOR”

Ermenistan’ın, Azerbaycan’la ilişkilerin normalleşmesi için Rusya ile varılan üçlü anlaşmaların geçerliliğini de sorguladığına işaret edilerek şu ifadelere yer verildi; “Bu kapsamda Ermeni yönetiminin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Roma Tüzüğü’nü onaylama sürecini başlattığı, Ermenistan Başbakanı Anna Hakobyan’ın eşi Anna Hakobyan’ın 2015 yılında Nazi rejimine insani yardım götürmek üzere Kiev’e gittiği belirtildi. Kiev, ABD’nin de katılımıyla Ermenistan topraklarında askeri tatbikatların düzenlenmesi konusunda son günlerde bir takım düşmanca adımlar attı.”

MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÖNERİYOR

Açıklamada, Ermenistan’ın Moskova Büyükelçisi Vagharshak Harutyunyan’ın yukarıda belirtilen nedenlerle Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı belirtildi. “Kendisine sert bir sunum yapıldı ve kendisine bir protesto notası gönderildi. Notta, Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan’ın 6 Eylül’de Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’ne hakaret ederek kabul edilemezliğine işaret ediliyordu. , Maria Zakharova ve bir bütün olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı.”

“MOSKOVA BİR İTTİFAK OLARAK KALMASINI TAHMİN EDİYOR”

Açıklamada, Moskova’nın, Rusya ile Ermenistan’ın müttefik olarak kalacağını ve ikili anlaşmaların eksiksiz olarak uygulanacağını “varsaydığı” vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu