Haber

Noktayı koydular! Beşiktaş’tan hakem iddialarına net yanıt

BeşiktaşBüyük Lig’in 32. haftasında oynanacak Galatasaray derbisinde yan hakemin Ali Şansalan olmasını istedikleri yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

“ALGI ÇALIŞMALARINDA KULLANILMAYACAK”

Siyah beyazlılardan yapılan açıklamada, “Bu tür iddiaları gündeme getirenlerin kirli niyetlerini çok iyi bildiğimizi ve bu algı çalışmalarına alet olmayacağımızı belirtmek isteriz.” söylendi.

İşte Beşiktaş’ın açıklaması:

“Futbol A Takımımızın Galatasaray ile oynayacağı maçı, Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin yönetmenliğini Ali Şansalan’dan istediği yönünde sosyal medyada yer alan iddialar tamamen asılsızdır.

Beşiktaş JK olarak bu usul tartışmalarını gündeme getirenlerin kirli niyetlerini çok iyi bildiğimizi ve bu algı çalışmalarına alet olmayacağımızı belirtmek isteriz.

Bu tezin asılsız olduğunu yinelerken, kulübümüze defalarca zarar veren, Fenerbahçe maçındaki hatalı penaltı kararı MHK Lideri Lale Orta tarafından da dile getirilen ve bizim de açıkça ifade ettiğimiz Halil Umut Meler için bir talebimiz olduğu iddia edilmişse Onu maçlarımızda görmek istemediğimizi düşünürsek, bu iddianın doğruluğu doğru olacaktır. Biraz daha inandırıcı olabilirdi.

Üstelik bu iddia, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin maçlara hakemlerin yapay zeka ile atandığı yönündeki açıklamasıyla da çelişiyor. Bu derbinin hakeminin de yapay zeka tarafından belirlenmesi gerektiğinden önceden belirlenmiş bir ismin maçımızı yönetmesi beklenemez.

Fenerbahçe ile oynadığımız son derbi maçta manüel olduğu iddia edilen istihbarattan(!) randevu alınmasına rağmen bunun ilişkisi kamuoyuna açıklanamadı.

Pazar günü oynayacağımız Galatasaray maçının hakeminin yapay zeka tarafından atanacağını umuyoruz.

Hakemden beklentimiz Beşiktaş-Galatasaray maçını kim yönetirse yönetsin adil ve eşit yönetimdir.

Keyifli oyunun konuşulacağı, sonucu hakemin değil oyuncuların belirleyeceği bir maç olması en büyük temennimiz.

Kamuoyunu meşgul eden bu manipülatif tezlere ve haberlere prestij vermemenizi rica ederiz.

Beşiktaş JK”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu