Haber

Kolombiya Devlet Başkanı Petro tartışmalı sağlık reformunu savundu

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, ülkede büyük tartışmalara neden olan “sağlık reformu” yasasının herkese eşit sağlık hizmeti sunacağını belirtti.

Başkanlık Sarayı Casa de Narino’nun balkonundan destekçilerine seslenen Petro, Kongre’ye sunulan sağlık reformu yasasının ülkede sosyal refahın inşasına yönelik önemli bir adım olduğunu söyledi.

Petro, “Demokrasinin nasıl alçaltıldığını gördük, yetersiz beslenmeye, hamile kadınların Kolombiya’nın yoksul bölgelerinde ve mahallelerinde doktor ve hemşire olmadan bakıldığı yere nasıl alıştığımızı gördük” dedi. ifadesini kullandı.

Evrensel hakların Kolombiya’da yaşayan herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Petro, ülkedeki tüm vatandaşların doktor, ameliyat ve ilaca erişiminin olmadığını kaydetti.

Reformlar sayesinde özellikle yoksul kesimin birçok imkana sahip olacağını ifade eden Petro, “Reformlar bir gencin üniversiteye gitmesi, yaşlı bir adamın emekli maaşı alması ve nezih bir yerde bir tabak çorba içmesi, işçinin düzenli bir hayata sahip olmasını ve ülkenin herhangi bir yerinde her zaman bir doktora ulaşmasını sağlar.” söz konusu.

Kolombiya’nın hiçbir zaman koruyucu bir sağlık sistemine sahip olmadığına dikkati çeken Petro, bu durumun Kovid-19 sürecinde belirgin bir şekilde ortaya çıktığını hatırlattı.

Sağlık reformuna destek vermek için toplanan kalabalığa teşekkür eden Petro, sağlık hizmetlerini ülkenin her yerine taşıyacaklarını belirtti.

Başkan Petro’nun sağlık reformuna karşı çıkan bazı STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve sağlık sendikalarının bugün ülke genelinde gösteri düzenleyeceği paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu