Haber

Furkan Korkmaz: Rakibin Ne Yapacağından Çok Bizim Ne Yaptığımız Önemli

– Furkan Korkmaz: “Rakibin ne yapacağından çok bizim ne yaptığımız önemli”

Milli basketbolcu Furkan Korkmaz:

“Yarından itibaren turnuvaya hazır olduğumuzu göstereceğiz”

“Kenan ve Şehmus’un çok güzel işler yapacağına eminim”

İSTANBUL – Milli basketbolcu Furkan Korkmaz, İzlanda maçı öncesi yaptığı açıklamada FIBA ​​Olimpiyat Elemeleri C Grubu ilk maçında forma giyeceklerini belirterek, “Öyle bir kadromuz var ki, yaptıklarımızdan çok yaptıklarımız önemli. Rakip yapacak. Yarın iyi bir başlangıç ​​yaparsak bunu göstereceğiz.”

A Milli Erkek Basketbol Grubu, İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek FIBA ​​Olimpiyat Elemeleri Turnuvası C Grubu ilk maçında yarın İzlanda ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar müsabaka öncesi son antrenmanını Sinan Erdem ile tamamladı. Spor salonunda icra edilmiştir. Antrenman sonrası NBA takımlarından Philadelphia 76ers’ta forma giyen milli basketbolcu Furkan Korkmaz basına açıklamalarda bulundu.

Gruptaki tüm maçların zor geçeceğine işaret eden Furkan, “Bu seviyede artık hiçbir rakip veya takım kolay rakip olmaz diyemeyiz, yarın çok kolay bir maç olacak. Basketbol çok ileri bir seviyede. Öyle bir takımımız var ki rakibin ne yapacağından çok bizim ne yaptığımız önemli. “Yarın iyi bir başlangıç ​​yaparsak bunu göstereceğiz. Çok umutluyum, çok keyifli bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum. Turnuvanın İstanbul’da özellikle evimizde olması bizim için büyük avantaj. Bizim için kilit rakiplerimizin ne yapacağından çok nasıl oynayacağımız önemli” dedi.

“Yarından itibaren turnuvaya hazır olduğumuzu göstereceğiz”

Turnuva öncesi İtalya’da çok verimli bir kamp geçirdiklerini kaydeden 26 yaşındaki basketbolcu, “İtalya’da çok ciddi bir kamp dönemi geçirdik. Kamptan sonra hep oynadığınız maçlar çok zor. Buna rağmen iyi bir basketbol oynadım.” Bu seviyede bazı hatalara tahammül etmek daha zor. Özellikle böyle hızlı oynayan takımlara karşı ama bence bu aynı zamanda kondisyon kampından çıkmanın da etkisi. Yarından itibaren turnuvaya hazır olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

“Kenan ve Şehmus’un çok güzel işler yapacağına eminim”

Oyun kurucu konumunda Kenan Sipahi ve Şehmus Hazer’in turnuvada etkili bir performans sergileyeceklerine inandığını vurgulayan Furkan Korkmaz, “Özellikle Kenan ve Şehmuz çok iyi işler yapacaklarına eminim. Kamp dönemini çok iyi geçiren iki isim onlar. valla ben de zaman zaman oyunu oynuyorum oyun kurucu olarak oynayacağım bunu geçmiş yıllarda çok gördük böyle bir tasarım yok dediğim gibi takım olarak buna tahammül etmek zorunda kalacağız isim üzerinden değil. Uzun zamandır konuşulan bir oyun kurucu sorunu var ama ben bunu sorun olarak görmüyorum. Birlikte hareket edersek bunu aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

haber-bulanik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu