Ekonomi

Fed, SVB’nin iflasından bankayı ve yetersiz denetimi sorumlu tuttu

Fed, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr liderliğindeki SVB’nin denetim ve düzenlemesine ilişkin incelemesinin sonuçlarını açıkladı.

Bankanın yönetimini ve bankanın çöküşünü çevreleyen denetleme ve düzenleme konularını detaylandıran rapor, bankanın hızlı büyümesinin yanı sıra, Fed denetçilerinin bankanın güvenlik açıklarını belirleme ve bankayı bunları düzeltmeye zorlama konusunda karşılaştıkları zorlukları özetledi.

SVB’nin iflas nedenlerine ilişkin 4 ana sonuca varılan raporda, bunlardan ilkinin SVB yönetiminin riskleri yönetememesi olduğu belirtildi.

Raporda, SVB’nin boyutu ve karmaşıklığı arttıkça, Fed denetçilerinin güvenlik açıklarının boyutlarını tam olarak anlamadıkları belirtildi.

Denetçiler güvenlik açıklarını tespit ettiğinde, SVB’nin bu sorunların hızlı ve uygun bir şekilde çözülmesini sağlamak için yeterli adımları atmadığına işaret edilen raporda, kontrol politikasının duruşundaki değişikliğin standartları düşürerek, karmaşıklığı artırarak ve yeniliği teşvik ederek aktif kontrolü engellediği vurgulandı. daha az tartışmacı kontrol yaklaşımı.

Rapora göre, SVB iflas ettiğinde, bankanın 31 çözülmemiş güvenlik ve sağlamlık kontrolü ihtarı vardı, bu bölümdeki emsallerinden üç kat daha fazla.

– Fed Başkan Yardımcısı Barr, gözetim ve düzenlemeyi güçlendirme çağrısında bulundu

Fed’in Finansal Kurumlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, SVB yönetiminin altta yatan faiz oranı ve likidite riskini yönetmede başarısız olduğunu ve yönetim kurulunun üst yönetimi denetlemede başarısız olduğunu belirtti.

Bir özeleştiri de yapan Barr, Fed denetçilerinin yeterince güçlü adımlar atmadığını belirtti. Barr, “SVB’nin iflası, düzenleme ve denetimde ele alınması gereken zayıflıklar olduğunu gösteriyor.” dedi. ifadesini kullandı.

Barr, finansal sisteme yönelik riskler gelişmeye devam ederken, denetim ve düzenleyici çerçevenin sürekli olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve ekledi: “SVB’nin iflasının ardından öğrendiklerimize dayanarak, Fed’in kontrolünü ve düzenlemesini güçlendirmeliyiz. ” değerlendirmesini yaptı.

suhuthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu