Haber

Depremzedeler açtıkları oyun salonunda doyasıya eğlendi

ATATÜRK Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, deprem bölgesinden Erzurum’a gelen ve yurtlarda kalan ailelerin çocukları için ‘oyun odası’ oluşturdu. Kurdeleyi kestikleri oyun salonunda çocuklar, Nasreddin Hoca kılığında üniversiteli öğrenciler, Pamuk Prenses, tavşan ve palyaço eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendiler.

Erzurum’da Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören 150 aile, Gençlik ve Spor Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Oğuzhan Yaşar Yurdu’na yerleştirildi. Günlerdir evlerinden, okullarından ve arkadaşlarından uzakta yaşayan çocuklar için harekete geçen Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, yurdun bir odasını oyun odasına çevirdi. Hayatı normalleştirme çabalarına katkıda bulunmak isteyen akademisyenler ve öğrenciler, çocukların atık malzemelerden yaptıkları oyuncaklarla doldurdukları oyun parkında vakit geçirmelerini sağladı. Nasreddin Hoca, Pamuk Prenses, tavşan ve palyaço kılığında yurda gelen üniversiteli öğrenciler gün boyu çocuklarla ilgilendi.

Çocukların eğitimine destek olmak ve yaşadıkları büyük travmayı atlatabilmeleri için oyun odası kurduklarını belirten Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. çocukların gelişimi,deprem felaketini bir nebze olsun hafifletecektir.Birlik ve beraberlik bizi bu zor durumdan kurtaracaktır.Bu oyun odasını hazırlayan bölüm öğretim üyelerini ve öğrencilerini yürekten kutluyorum. sıkıldım” dedi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden ailesiyle birlikte Erzurum’a gelen 11 yaşındaki Talha Kalkan, “Yurttaki tüm çocuklar gibi ben de çok sıkıldım. Bu oyun odası sayesinde buraya gelip eğlenebiliyoruz. iyi vakit geçir ve yeni arkadaşlar edin.”

habercankaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu