Haber

Aras Şeyh Cengi: 48 saat içinde sorunlar çözülmezse silahlar konuşur

KYB (Kürdistan Yurtseverler Birliği) eski Eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi’nin Bafl Talabani tarafından tasfiye edilmesinden bu yana sular durulmadı. Lahur Cengi’nin ağabeyi Aras Şeyh Cengi, parti içindeki sorunların çözülmemesi halinde “silahların konuşacağı” uyarısında bulundu.

KYB Yüksek Şura Üyesi Aras Şeyh Cengi, KYB içindeki sorunların ‘karmaşık’ olduğunu söyledi. Cengi, “KYB içindeki durum karmaşık ve bu karmaşık durumun çözülmesi gerekiyor, aksi halde 48 saat içinde silahlarla çözülecek” dedi.

Rudaw’a konuşan Cengi, Süleymaniye’nin kötü yönetildiğini söyleyerek, “Süleymaniye zorlu bir siyasi süreçten geçiyor ve Süleymaniye’nin mevcut yöneticileri Mam Celal’in (Celal Talabani) yolundan çok uzaktalar. Süleymaniye, Hekari Savaşı’ndan bu yana ilk kez böylesine kötü bir duruma tanık oluyor.” Aras Pir Cengi, KYB’nin eski eşbaşkanı olan kardeşi Lahur Pir Cengi’nin ‘silahlı kuvvet oluşturduğu’ tezi üzerine, “Silahlı kuvvet kuracağına inanmıyorum. KYB korumalarını aldı. Muhafız olabilirler, silahlı kuvvetler değil” dedi.

Cengi şöyle devam etti: “KYB içindeki durumun düzeleceğine inanıyorum, yoksa Kürdistan’dan ayrılacağım. KYB’nin durumu çok kötü, Süleymaniye’nin durumu da çok kötü.”

KYB’nin Celal Talabani’nin yolunda olmadığını belirten Cengi, “Mam Celal’in yolundan gidilmiyor. Mam Celal’in biriyle bir sorunu olsa evine gider çözüm bulurdu. KYB üyesi ve memurlarını kitlelere ihraç eden mevcut yöneticiler KYB üyesi değildir. Hiçbir yerde bir metre toprağı olmayan tek kişi Mam Celal’di.”

Ne oldu?

KYB Eş Genel Başkanı Bafil Talabani’nin 8 Temmuz 2021’de İstihbarat ve Terörle Mücadele Teşkilatı liderlerinin yerini almasının ardından KYB içindeki sorunlar tırmandı. Onları endişelendiren bu gelişmeler, 15 Temmuz 2021’de KYB Siyasi Dairesi’nin Lahur Pir Cengi’nin yetkilerini elinden almasına kadar uzandı. Temmuz. Ayrıca Aras Pir Cangi, 02 Kasım 2021’de KYB Eşbaşkanı Bafil Talabani’nin kararıyla görevinden ihraç edilmiş, ardından görevine iade edilmişti. (DIŞ HABERLER)

haber-iskenderun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu