Haber

Akşener, İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği önerisine ilişkin, “Bu kapanan yaraya vicdansızca tekmeleyerek kadının en helal haklarını tartışmaya açmayalım. millete, Gazi Meclisimizin bir bütün olarak dimdik ayakta duracağı Türkiye’ye layık olun.” dedim.

Akşener, partisinin TBMM Kümelenme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 20 yıllık iktidarının son anlarında olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istismar etmediği tek bir alan, tek bir kesim olmadığını savundu. hakaret etmediğini.

Dün AK Parti’yi iktidara getiren ve üniversite kapılarından içeri sokulmayan genç kızların gözyaşları; 20 yılın sonunda AK Parti’nin siyasi piyasada oy kazanmak için tek hedef geçişinden başka bir şey olmadığını savunan Akşener, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği önerisine de değindi.

Akşener, “Maalesef bu arkadaşların nazarında siyaset bir pasta, başörtüsü de o pastadan kesilecek koca bir dilimden başka bir şey değil. Nedir bu pastadan pay vermezler, verirler” bu sahayı tutmaz.İşte kaybolduğu her geçen gün daha da kesinleşen bir seçim arifesinde dökülen çirkin şey.Çirkin bir bilinçaltı.Nereden nereye?” dedi.

Bu konuyu “kapalı bir yara” olarak nitelendiren Akşener, inancı doğrultusunda özgürce yaşamanın en temel hak olduğunu ve bunun için yürürlükteki mevzuatın yeterli olduğunu belirtti.

“Yapacaktın ve sadece bu eşya için yer bulamadın mı?”

Konuyla ilgili herhangi bir yasal ve anayasal düzenlemeye gerek olmadığını öne süren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aslında hükümet üyeleri de aynı şeyi söylüyor. ‘Bu iş çözüldü mü?’ diye sorunca ‘evet çözüldü, çözdük’ diyorlar. ‘Yasal bir eksiklik, uygulamada bir boşluk var mı?’ ‘Hayır, sorun yok’ diye sorulduğunda. “Peki sonuç? Hüzün yoktu ama vardı. Yani her zamanki gibi hiçbir şey olmamasına rağmen yine bir şeyler oldu. O yüzden bu anayasa yapılmalı. Siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşların, seçmeni maraba gibi gören bu zihniyetin suiistimal edileceğine elbette inanıyoruz.” kanun teklifinden anayasa yapmak.

Ama doğal olarak Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına da bazı sorular sormamız gerekiyor. Anayasa değişikliği olsa 20 yıldır neredeydin arkadaş? 2008’de bu konuda bir düzenleme yaptınız. Diyelim ki metin eksikti, karar ideolojikti, öyleydi ve Anayasa Mahkemesi iptal etti. Tamam kabul. Peki, 2010 anayasa referandumunda ölüleri mezardan çıkarıp sandığa götürdüğünüz zaman neden bu değişikliği yapmadınız? Elini tuttu mu? Bunu düşünmedin mi? yazmayı mı unuttun 2017’de yine anayasa referandumu yaptınız. 150 yıllık birikimi bir kalemle sildiniz, rejim değiştirdiniz. O gün neredeydin? O zaman neden bu değişikliği yapmadınız? Yapacak mıydın da tek başına bu konuya yer bulamadın?”

“Uzlaşma, anlaşma, biz varız”

Akşener, AK Parti’nin yaptığı anayasa değişikliklerinin en büyük özelliğinin, değişikliğin yol açtığı sorunları gidermek için daha kapsamlı yeni anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyması olduğunu savundu.

“Şimdi, her zamanki gibi, yine eksik bir metin aldılar ve uzlaşma arıyorlar.” Akşener, “Akıllarındaki gol atma motivasyonuyla her zaman olduğu gibi yarım kalmış bir işe giriştiler. Biz varız. Ama ‘benim paşam, sarayım’ diye bir şey yok. .

Sağdan soldan birtakım duyumlar aldığını belirten Akşener, şöyle devam etti:

“Saraydaki siyaset dehaları şurada burada saçma sapan konuşuyorlar. Yoklama alıyorlar, izliyoruz. seçimde yararsa saflar sıkılır, kaybetseler de bu metni Anayasa Mahkemesi’ne iptal ettirirlerdi, aslında metin ona göre hazırlanmıştı, seçimden sonra da bu işin ekmeğini yemeye devam edeceklerdi. seçim.şu zihniyete bir bakar mısınız daha da utanmaz ve ahlaksızı var neymiş efendim o teklif meclis 400’e ulaşsa da bazı milletvekilleri hayır oyu verir, meclise götürürdü. bir referandum.’ Bakın Sayın Erdoğan, ben sizi uyarıyorum, bu bir turnusol kağıdı, bir samimiyet sınavı, bir imtihan, kim pas veriyor, kim gol atıyor, umurumda değil, kim hangi siyasi rant peşinde, ben umurumda değil saraydaki tatlı su stratejistlerinin Zihinsel Sınır taktikleri umurumda değil. Bunu biliyorum, yemin ederim, tüm kadınların, gençlerin saf ve saf duygularını istismar etmenize izin vermeyeceğim ve vermeyeceğim. ve yaşlısı, genci, yaşlısı, tüm vatandaşlarımız, bu ülkenin, tüm vatandaşları.

AK Parti’nin siyasi sahtekarlığının sonu yok. Ülkenin geleceği ile oynanan kumarın sınırı yok. Sarayda entrikalar, dolandırıcılıklar, her türlü şey var ama ahlaktan eser yok. Neredeyse her türlü entrika yaşanıyor. Sayın Erdoğan’ın saray sistemi tam olarak budur. Bizans sarayının bile onlardan öğreneceği bir şeyler vardır. Hatta Machiavelli bunları görseydi kitabına Prens değil Şef adını verirdi.”

“Bu konuda kim samimi kim değil tüm Türkiye izlesin”

İktidardaki tüm yetkilerin tek bir kişide toplandığını öne süren Akşener, şunları söyledi:

“Erdoğan Bey o yüzden size bizzat muhatap olmak istiyorum. Gelin bu konudaki bütün tartışmaları kaldıralım. Bu kapalı yarayı ayaklar altına alıp kadının en helal hakkını tartışmaya açmayalım. Türkiye’nin içinden bu sorunu çıkaralım. Gelin Türkiye’ye yakışır, milletimizin tamamını kuşatacak Gazi Meclisimizin bir bütün olarak dimdik ayakta duracağı bir düzenleme yapalım.

‘Benim gündemim var değiştirmem’, ‘Metimiz var, konuya dokunmanıza izin vermem’, ‘Siyasi çıkar peşindeyim, vermem’ demezseniz. Bu pastayı kim yesin’, aslında gerçekten sağduyu arıyorsanız, sorunu uzlaşı ile çözmeye niyetliyseniz hanımlara gidin. İşinize yarasın istiyorsanız buyurun ben varım. Biz UYGUN Partisi olarak varız. İşimiz burada, biz buradayız. Eksiklikleri gidermek, özgürlük alanlarını genişletmek ve milletimizin çoğunluğunu ortak bir noktada buluşturmak için teklifimiz hazır. Millete ve ülkeye hayırlı olacak gerçek bir uzlaşmaya varmaya ve olmayan bu tartışmayı tarihe gömmeye hazırız. Haydi milletimiz görsün şahitlik etsin. Bu konuda kim samimi kim değil tüm Türkiye izlesin. Bu işe büyük bir nokta koyalım. Ulus-devlet bütünlüğünü daha fazla bozmayalım. Siyaseti bu konu ile defalarca millete muhatap olma utancından kurtaralım. Milletimizin asıl dertlerine, kanayan yaralarına, maddi sıkıntılarına, kaynamayan kazanlarına, okula aç giden çocuklarımıza, siyasetin asıl öznesi milletimize dönelim.”

“Maalesef bugün bir yasa var ama onu doğru dürüst uygulayan yok”

Akşener, ülkenin her ayının artan borç ve belirsizlikle tamamlandığını, bu vahim tabloya sebep olanların beceriksizliklerini örtbas etmek için yepyeni bahaneler ve masallar uydurduklarını savundu.

Bugün Türkiye’de kanun olduğunu ama doğru düzgün uygulayanın olmadığını öne süren Akşener, “Kurum var ama düzgün işleten yok. Devlet var ama yöneten yok. Adalet anlayışına tamamen yabancı bir iktidar devletimizi yönetiyor. Sayın Erdoğan’ın tüm talepleri kanun olarak biliniyor. Bütün eylemleri, düşünceleri ve sözleri kanunlaştırılıyor.” dedi.

Dün zalimin karşısında, bugün mazlumun yanında yer aldıklarını ifade eden Akşener, “Dün 28 Şubat halkının karşısındaydık. Bugün yine özgürlüğün yanındayız. Dün ‘Yapamazsın’ diyenlerin karşısındaydık. Hatta muhtar ol’. Bugün yine Ekrem kardeşimle birlikteydik. “Geldik. Dün 25 yıldır Ankara’yı çıkar çukuruna çevirenlerin karşısındaydık. Başkent’e 4 yılda barış getiren Mansur’un lideriyle bugün yine beraberiz. Pınarhisar’daydık. Saraçhane’deydik.” değerlendirmesini yaptı.

Akşener, hükümetin dış politikasına da değinerek, “Sanki He-Man çizgi filmi izliyoruz. Bir gün kaplan gibi ağlıyor ama ertesi gün sempatik ve sevimli tüylü bir ev kedisine dönüşüyor. Erdoğan Bey öyle yapmıyor. Devlet yönetiminde ciddiyetin kıymetini biliyor, ağzından çıkan sözlerin kıymetini bilmiyor, 85 milyon insan adına bu devleti temsil ettiğini bilmiyor.” sözünü kullandı.

ayvalik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu