Ekonomi

ABD bankacılık grupları yeni adil borç verme düzenlemelerine karşı dava açtı

WASHINGTON- Önde gelen ABD bankacılık ve ticari kuruluşları, adil borç verme kurallarında yapılan değişiklikler nedeniyle üç bankacılık düzenleyicisine karşı yasal işlem başlattı. Amerikan Bankacılar Birliği (ABA), Ticaret Odası ve Amerika Bağımsız Topluluk Bankacıları Pazartesi günü Teksas’ın Kuzey Bölgesi’nde dava açan gruplar arasında yer alıyor.

Davacılar, Federal Rezerv, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Denetleyicisi Ofisi tarafından güncellenen Topluluk Yeniden Yatırım Yasası’na (CRA) ilişkin yeni kurallara itiraz ediyor.

Gruplar, bankaların yerel topluluklarda kredi vermesini sağlamayı amaçlayan güncellenmiş CRA kurallarının çok karmaşık olduğunu ve kredi vermeyi caydırabileceğini savunuyor. Düzenlemelerin kurumların yasal yetkilerini aştığını savunan gruplar, davanın görüşülmesi sırasında bu kuralların uygulanmasının durdurulması için tedbir talebinde bulundu.

ABA CEO’su Rob Nichols, bir basın açıklamasında, dava açmanın, düzenleyicilerin kamu yorumu döneminde dile getirilen endişeleri ele almaması nedeniyle gerekli görülen isteksiz bir karar olduğunu söyledi.

1977’de kurulan CRA, bankaların genellikle azınlıkları etkileyen belirli mahallelere veya nüfusa verilen kredileri sonlandırdığı veya reddettiği ayrımcı bir uygulama olan redlining ile mücadele etmek için tasarlandı.

Güncellenen düzenlemeler, çevrimiçi bankacılığın yükselişi ve fiziksel banka şubelerinin azalması gibi bankacılık uygulamalarındaki değişikliklere yanıt olarak, bankaların özellikle düşük gelirli Amerikalılara kredi ve hizmet sağlaması gereken alanları genişletiyor.

Bankacılık düzenleyicileri, güncellemeyi kuralların gerekli bir modernizasyonu olarak nitelendirdi ancak durum hakkında herhangi bir yorumda bulunmadılar. Bu yasal zorluk, son 18 ay içinde 30’dan fazla şirket ve ticari grup tarafından mali düzenleyicilere karşı çeşitli kurallar, politikalar ve kontrol çıkarlarını hedef alarak açılan en az 15 davadan oluşan daha geniş bir serinin bir parçasıdır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-saphane.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu